KONSERTRECENSION: Santa Cruz – Tavastia 31/10

Fyra killar i tjugoårsåldern med ett komplett album och ett gäng singlar i bagaget – klassisk glam rock blandat med en dos metal och stor passion. Men räcker det?

Annons 

 

01112014-Santa cruz-tavastia-JS-_DSC7827

Jag måste erkänna att jag inte hade några direkta förväntningar när jag åkte till Helsingfors, så mycket kunde jag inte om bandet, men jag hade stora förhoppningar eftersom det är musik som tilltalar mig. Men hur bandet levererar på scen, det vet man ju aldrig innan man hunnit att beskåda de live. Santa Cruz går på vid midnatt, på Tavastia, en klubb med anor från 70talet. Flera stora band har uppträtt här, jag kommer hit vid 23.30. Det är packat med folk i alla åldrar, stämningen är på topp och publiken verkar vara förväntansfulla –  även jag själv.

När första tonerna av Relentless Renegades drar igång går det ett jubel igenom lokalen, showen börjar och grabbarna lägger i högsta växeln direkt.  Tavastia är en relativt liten lokal som ändå tar runt 800 personer vilket ger en skön intim känsla, jag gissar på att det sedan länge är slutsålt! De följande låtarna rivs av i ett svep, publiken är vild och bland alla fans börjar två förfriskade personer dra igång en moshpit. Inte helt lyckat, men ett tappert försök. Jag har själv lyckats säkra en plats vid scenkanten, då hoppar gitarristen Johnny ner från scenen och pressar sig ut i publiken. Det leder till att han med fansens hjälp crowdsurfar sig tillbaka till scenen.

När låten We Are The Ones To Fall drar igång så hör man att det är en av bandet större hits, allsången är ett faktum och publiken skrålar med i texten. Det är i stort inga djupa texter, men det är trallvänligt och välspelat. Energin som bandet utstrålar är utan tvekan smittsam och det märks på publiken!

Sammanfattningsvis så var det en energifylld spelning med enormt mycket glädje och bra musik. Santa Cruz kan leverera en ruskigt bra show trots sin ringa ålder. Musikaliskt, underhållande och stabilt! Personligen tycker jag dock att det är roligare med band som bjuder på låtar från flera skivor, det blir en skönare blandning. Men, och det är ett stort men, det funkar bra ändå, så frågan om det räcker? Det gör det absolut, och med fler skivor i framtiden kommer det garanterat bara bli bättre!

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

 

SKRIBENTJimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
RECENSION: Santa Cruz
PLATS: Tavastia / Helsinfors / Finland
DATUM: 2014-10-31

LÅTLISTA

1.Relentless Renegades
2.Let's Get The Party Started
3.Anthem For The Young n Restless
4. Alive
5. Wasted & Wounded
6. Velvet Rope
7. Nothing Compares To You
8. Screaming For Adrenaline
9. Let Me (Lay My Love On You)
—————–

10. We Are The Ones To Fall
11. Aiming High

BANDFAKTA

MEDLEMMAR
Arttu "Archie" Kuosmanen – Sång, Gitarr
Joonas "Johnny" Parkkonen – Gitarr, Bakgrundssång
Mitja "Middy" Toivonen – Bas, Bakgrundssång
Tapani "Taz" Fagerström – Trummor, Bakgrundssång

FACEBOOK | HEMSIDA |

Relaterade artiklar