KRÖNIKA: Club Distortion signerad Berkan

Då var första upplagan av den nya rockklubben ”Club Distortion” i Köping avklarad och det finns inget annat ord än succé!

Annons 

 

270x270-club-distortion-141031

Hantis är ett delat stället, på undervåning har du en pub där man kan sitta och bara ta en öl och slappna av. Snacka skit eller varför inte prata om Bajens senaste resultat?
Denna kväll fanns det lite förändringar, i baren eller rättare i sagt DJ- båset, där stod ingen mindre än ”Backyard Babies” frontman Nicke Borg och vände skivor och såg ut att trivas i miljön.

Fett och som en dröm för mig att få kötta 80-tals hårdrockNicke Borg

Sen har du övervåningen där det vanligtvis är en nattklubb med slaskiga drinkar och dåligt musik, i alla fall ur min synvinkel. Denna kväll hade lokalen förvandlats till ett rockinferno.
Dansgolvet var utbytt med en liten scen som senare under kvällen skulle lukta en blandning mellan hårdrock och punk.

Första bandet som fick äran att inviga kvällen var inga mindre än Pasted. Ett Arbogaband som har många år på nacken men är nu tillbaka med ny uppsättningen och texter på engelska. Amerikansk Skatepunk skulle jag säga, energi och åter energi på scen. Bandet vet verkligen hur man öser till 100% vilket får publiken och lokalen på ett bra humör.

Tack för ett riktigt bra arrangemang från Club Distorsion sida! Grym kväll med blandad musik!Janne Järvinen, Basist i Pasted

Andra bandet för kvällen känner nog dom flesta Rockbladet-läsarna till, The Hawkins som också bloggar för oss fick den stora äran att medverka på första upplagan och göra den till en succé som Köping sent kommer glömma. Men sin renodlade hårdrock och attityd visar bandet vart skåpet ska stå! Finns väll inte så mycket att säga egentligen om bandet, besök våran hemsida och läs bandet blogg så finner du svaren på att frågor.

Kvällen var bra, det kändes bra redan från start, bra ljud/ljus, bra band och bra arrangörer. Och med dom förutsättningarna kan inte mycket slå fel! Det bästa med kvällen för mig var att stå på scen, alltid lika kul.. Speciellt när folk verkar gilla det dom hör! Martin Larsson, Basist i The Hawkins

Kvällen huvudband, Wolf, som är ett av mina topp 5 svenska favoritband som kommer i grunden från Örebro men är idag utsprida efter medlemsbyten. Wolf är ett av dom få banden kvar i Sverige som spelar riktig och äkta Heavy-metal, därför är dom unika i alla fall i mina ögon och öron. En intim klubbspelning med Wolf kan jag verkligen rekommendera för det borde varje människa få uppleva. Utan att överdriva så var det nära en religiös upplevelse. De flesta jag pratade med hade ingen aning om vilka Wolf var vilket gav svar på min fråga eller rättare sagt mitt påstående, är Wolf underskattade? Svar ja! För att vara så bra borde fler börja lyssna och få upp öronen på bandet.

Wolf & Köping, vilken grym combo. Var grymt kul att spendera Halloween där och både publik & arrangör välkomnade fick oss att känna oss som hemma. Bra arrangerat & trevliga människor…ni har inte sett oss för sista gången!Simon Johansson, Gitarrist i Wolf

Det brukar vara svårt för oss band i mindre städer, där man generellt bara har koll på de som varit med i Idol eller Melodifestivanen. Men Köping levererade verkligen! Vi hade en riktigt bra kväll med grym publik och riktigt bra arrangör. Detta måste bli en vana tror jag! Niklas Stålvind, Sångare och Gitarrist i Wolf

Denna kvällen har vart fantastik och lyckad för att vara första gången, det brukar alltid vara något man kan förbättra men jag finner inget som jag vill eller kan klaga på! vilket är ovanligt i det stora hela.

Vi tycker arrangemanget var en lyckad kväll/succé och att vi är glada att 400 kom till kvällen. Det vi kan tänka påöst vi skall bara ha 2 band som spelar så
man hinner med allt under kvällen, testa lite olika ölsorter, drinkar och träffa folk. För det skall bara inte vara musik, skall även vara en kväll språka om musik med varandra över en kall en. Vi har redan tittat ut ett nytt datum ( avslöjar inget än ) och siktar en rockkväll med show och med en liten tvist. Tack alla som kom, ses snart igen vid scen eller baren!
Micke Linden, Arrangör av Club Distortion

TEXT & FOTO: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
EVENT: Club Distortion
PLATS: Hantis / Köping
DATUM: 31/10 – 2014
BÄSTA MINNET: Alla verkade vara riktigt nöjda.

 

KOLLA IN BILDSERIEN

 

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar