NY ROCKMUSIK: Crunge släpper ny singel “The Treason” via Ninetone

Det Stockolmsbaserade hårdrocksbandet Crunge har spelat in ett nytt album "HOSTILE GROUNDS" som kommer släppas via Ninetone Records någon gång i början av nästa år. Nu är det dags att släppa albumets första singel THE TREASON, en skön hårdrocksdänga i sann Crunge-anda.

Annons 

 

Crunge-The-Treason-Cover

Crunge är ett hårdrocksband från Stockholm som tagit sina influenser både från 70-talets hårdrocksscen och 90-talets grunge-sound. De har nyligen blivit signade hos skivbolaget Ninetone Records, samma bolag som bland annat Corroded, Plan Three och Sherlock Brothers.

De har under året spelat in sitt nya album Hostile Grounds med hjälp av Kristoffer Folin (Purple Skull Media) och mastrats av Lars NogrenRamtitam Studios.

Igår släpptes första singeln The Treason, och det är en låt där verserna innehåller tunga gitarr-riffs och groovet skapar ett starkt eftertryck i basgången, väl i refrängen går kompet över i rak takt och melodin i sången tar över låtens karaktär. Jag gillar verkligen det som händer i versen men tycker tyvärr refrängen blir lite platt i jämförelse. Hade hoppats på att låten skulle lyftas lite mer där.

Bandets frontman Mathias Blomster berättar att låtens text handlar om svek och frustration som följer i bakvattnet, vilket kommer fram extra mycket under sticket mitt i låten.

The Treason är en bra låt, den skapar en stor nyfikenhet hos mig på vad resten av skivan ska låta.

Crunge är även aktuella med att de ska spela på den slutsålda "Bandit Boat" som går av stapeln om drygt en vecka, den 14-15 november. De ska även med ut på en mini-turné i början av nästa år, med namnet Bandit Insanity Tour 2015. På Bandit Insanity Tour 2015 kommer de åka tillsammans med Hardcore Superstar, H.E.A.T, Smash Into Pieces och Outtrigger.

14-15/11 Bandit Boat, Östersjön
30/1 Brux, Örnsköldsvik 
31/1 Rättviks Bowling & Krog, Rättvik
5/2 Göta Källare, Stockholm

 

TEXT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
RECENSION: The Treason (Singel) / Crunge
SKIVBOLAG: Ninetone Records
RELEASEDATUM: 2014-11-03 via iTunes (klicka här)
ART (Cover): Kristoffer Folin, Purple Skull Media.
FOTO (Orginal): Mathias Blom, The Happy Creative.

 

BANDFAKTA – CRUNGE

MEDLEMMAR
Mathias Blomster – vocals, guitar
Jonathan Pennheim – guitars
Peter Kjellin – bass
Richard Bång – drums & percussion

| FACEBOOK | ITUNES |

Relaterade artiklar