SKIVRECENSION: At The Gates – At War With Reality

Det har snart gått 20år sedan det stora genombrottet med "Slaughter Of The Soul" och nu äntligen dags igen!! AT THE GATES är tillbaka starkare än någonsin med comeback-albumet ”At War With Reality”, men vad ska man ha för förväntningar när det har vart tyst i 19år?

Annons 

 

Annons 

 

at the gates 1

I våras kom den stora nyheten att det kultförklarade Göteborgsbandet AT THE GATES gör en comeback med en helt ny produktion. Bandet gjorde en comeback-turné redan 2008 med info om att det var det sista bandet skulle göra i sin karriär, men man ska aldrig säga aldrig.

Hur skulle soundet va? Hur skulle produktionen vara? Man hade massor av frågor och tankar när detta presenterades tidigare i år, det var ju trots allt nästa 2 decennium sedan dom släppte något sist.

Jag hade personligen inga förväntning alls på albumet, det kunde antigen bli succé eller så kunde det bli katastrof. I mitt fall blev det succé redan när första singeln som i detta fall var titelspåret släpptes. Den energin och entusiasm som bandet har på denna platta ger mig kalla kårar!

Låtar som ”The Circular Ruins”, ”Death And The Labyrinth” och ”Upon Pillars Of Dust” är praktexempel på At The Gates anno 2014, en ren och utmanande käftsmäll för all metalmusik som detta år har haft ett svalt år. Skönt att bandet satte Sverige på kartan igen.

At War With Reality är och förblir ett historiskt ögonblick i metalbranchen, att våga komma tillbaka efter år av tystnad och verkligen göra intryck på i alla fall mig är något helt enastående. Tack At The Gates för att ni räddade mig på från den klassiska höst depressionen i årets tråkigaste månad oktober. Har bara en sak till att säga!!

AT WAR WITH REALITY!!

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
RECENSION AV: At The Gates / At War With Reality
SKIVBOLAG: Century Media Records
RELEASEDATUM: 27/10
BÄSTA LÅT: The Head Of The Hydra
BETYG: 
RB-Betyg-9_10

 

At Th Gates – At War With Reality

 

at the gates 2

BANDFAKTA – At The Gates

MEDLEMMAR
Tomas Lindberg – Sång
Anders Björler – Gitarr
Jonas Björler – Bas
Martin Larsson – Gitarr
Adrian Erlandsson – Trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK |

DISKOGRAFI
1991 – Gardens of Grief (EP)
1992 – The Red in the Sky Is Ours
1993 – With Fear I Kiss the Burning Darkness
1994 – Terminal Spirit Disease
1995 – Slaughter of the Soul
2014 – At War with Reality

 

Jim Bergqvist

Skriver recensioner, artiklar, reportage, intervjuer.
Fotograferar konserter osv..Livets Teater Lämnar Dig Tom Och Full Av Hål...
/Håkan Hellström

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar