SKIVRECENSION: Nitrodive – Re-Evolution

Gain verkar ha ett bra musik-år, inte nog med att de signar Sir Reg och Outtrigger, där det sista släppte debutplattan  förra veckan, är det nu dags för nysignade NitroDive att stå i rampljuset med sitt nya album ”Re-Evolution” som är det första nya materialet sedan 2011, frågan är om ett nytt skivbolag gjort någonting för deras musikaliska kvalité?

Nitro

I väntan på nytt material från Mr Danko Jones tycker jag att man ska välja just NitroDive, det finns visa likheter, eller rättare sagt finns det någon skillnad? Ren mangel men enkla ackord och medryckande melodier som till och med morfar kan gilla.

NitroDives första singel ”Dance” satte ribban direkt, redan då fattade man att om hela plattan håller den här höga standarden, kommer det inte kunna sluta annat än med en braksuccé.

Låtar som ”Women”, ”Back To Stay” och ”Bad Blood” är i grunden snarlika varandra, ger bandet ett vinnande koncept, inga krångligheter utan bara renodlad Rock N Roll från början till slut.

Från titelspåret till den avslutande ”Dying To Live” är det 32 minuter av ditt liv du aldrig kommer få tillbaka. Vilken tur att du inte kommer ångra dig eftersom det kanske är det bästa och mest äkta du hört 2014.

Vad ska man säga?? Detta går som sagt inte att inte älska Re-Evolution! Bra gjort grabbar!

 

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
RECENSION AV: Nitrodive – Re-Evolution
SKIVBOLAG: Gain / Sony Music
RELEASEDATUM: 2014-12-03
BÄSTA LÅT: Dance
BETYG:
RB-Betyg-9_10

 

BANDFAKTA – Nitrodive

MEDLEMMAR

Albert Norberg – Sång & Gitarr
Robert Johnson – Bas
Johan Gren – Trummor

DISKOGRAFI

Survival Of the Fittest – 2011
Re-Evolution – 2014

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar