KONSERTFOTO: Goat – Berns (29/11)

Ett band som plockar bitar från olika genrer – och sammanfogar de på ett fantastiskt sätt till något helt unikt. Influenserna kommer från alla möjliga världsdelar vilket bidrar till magnifika låtar och scenografi. Goat har redan erövrat festivaler som Primavera, Coachella, Bonnaroo, Way Out West, Glastonbury och turnerat massivt och hyllat i Europa och USA.

Annons 

 

goat

Basen är oemotståndlig, sången är tusen gånger bättre live än på senaste skivan och trummorna håller maskineriet igång. Goats starkaste vapen är tjejerna, anonymiteten och utstrålningen. De sjunger, slår på slagverksinstrument och springer runt som onda demoner – publiken verkar älska varje sekund utav underhållningen baserat på deras gensvar efter Talk To God.

Bandet själva beskriver sina livespelningar på ett genialt sätt: 
"Kombinera psykadeliska hallucinationer med ett redan uppfuckat sinnestillstånd, addera en kuliss av voodoo-magi och Goat kommer att frammanas ur röken från pipan. Goat är mörkrets hjärta i ljuset av ett törstande för något att dansa till. Och det är precis lika bra som dina vänner säger att det är. Goat på scen är som ett karnevalskt dödrus som gjuter ny grund för eufori att verka från. Blod, magi och dans i excess och nätter vi kommer minnas med mer än bara ett leende."

KOLLA IN HELA BILDSERIEN – Goat

Text & Fotograf: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar