KONSERTNYHET: Albumaktuella Halestorm till Stockholm i mars

Få band inom rockgenren har under de senaste åren haft en så pass kraftig genomslagskraft i Sverige som amerikanska Halestorm. Utsålda konsertlokaler är standard när det Grammy-belönade rockbandet med Lzzy Hale i spetsen kommer på besök. Nu är Halestorm aktuella med ett nytt album och en turné vilket betyder att de den 21 mars kommer till Tyrol i Stockholm. Med följer också Nothing More [US] och Wilson [US]. Biljetterna släpps till försäljning på fredag den 5 december klockan 9.00. 

image

Fyrverkeriet från Pennsylvania i USA – Halsestorm – är åter redo att kicka igång en headline-turné som kommer att ha sin start i Storbritannien i början av mars 2015 för att den 21 mars äntligen stanna till på Tyrol i Stockholm. Förbered dig för att få höra lite nya låtar då bandet den senaste tiden varit i studion för att slutföra kommande albumet som beräknas nå oss under våren 2015. I väntan på detta bjuder bandet på intressanta klipp från studion via sin YouTube-kanal.

Halstorms frontfigur Lzzy Hale låter hälsa:
We are so stoked to get back to our European Freaks in March! Thank you for all the love over the ‘net…but now we want to see your faces!!! And we have some killer friends we're bringing along with us: Nothing More and Wilson. Don't hesitate! This is not a tour you can afford to miss!”

Halestorm vann 2013 en Grammy för ”Best Hard Rock/Metal Performance” som första tjejfrontade band någonsin, en triumf som sätter standarden högt. ”The Strange Case of…”, bandets högoktaniga andra album blev snabbt en kritikerälskling och klättrade långt upp på listorna världen över. Deras popinjicerade metalpunk har funnit sin publik som törstar efter feta riff och monstruösa refränger.

Med sig som gäster på vägarna har Halestorm denna gång det okompromissvänliga Texas-bandet Nothing More. Bandet har legat som #1 på den amerikanska rocklistan med singeln “This Is The Time (Ballast)” och fått många huvuden i rörelse med sina intensiva live-shower. Nyligen turnerade bandet i Storbritannien med ”The Pretty Reckless" och nu är det dags för dem att komma tillbaka på denna sida Atlanten igen.

Sångaren Jonny Hawkins säger:
"We just wrapped up an amazing tour of the UK and are itching to get back, so we are stoked to return to the UK and Europe with the amazing Halestorm. We first met Lzzy and Joe a few months back at one of our shows in Nashville. We felt an instant connection with them and had a feeling we'd find a way to join them on the road at some point. Here we come!"

För att verkligen dra igång festen har Halestorm också sällskap av partymonstret från Detroit: Wilson. Deras debut bär namnet "Full Blast Fuckery” och sammanfattar en del om bandets live-shower.

Frontmannen Chad Nicefield fliker in:
"We are humbly honoured to be a part of Halestorm's European tour.  You can fully expect Wilson to bring the heat! This is our first time delivering our freshly baked Fuckery goods across the pond and we cannot wait to bring it worldwide!”

Vad gäller Halestorm är sångerskan Lzzy Hale är en stjärna vars utstrålning bländar de flesta och hon har bland annat gästspelat hos giganten Slash och metalkungarna Bullet for My Valentine. Halestorms shower är elektromagnetiska och framförs som om de bara har sekunder kvar att leva. I mars har den svenska publiken återigen en chans att ta del av magin.

www.halestormrocks.com

Datum

21.3 – Stockholm, Tyrol

Relaterade artiklar