KONSERTNYHET: U2 till Stockholm för två konserter 2015

Live Nation kan i dag presentera första datumen för U2’s kommande turné iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour 2015. Under turnén, som startar 2015, kommer U2 spela inomhusarenor för första gången på över ett decennium, i 19 städer under första året och med två konserter per stad. 

Sverige får besök den 16 och 17 september då U2 intar Ericsson Globe i Stockholm två kvällar i rad.

U2_600

Utöver dessa konserter är också specialkonserter planerade för Dublin i slutet av nästa år – för att stödja U2’s Music Generation-projekt – information om dessa konserter kommer presenteras så snart alla detaljer är klara.

Turnén följer bandets nyligen släppta trettonde album ”Songs Of Innocence”, som gavs till U2.com-prenumeranter och som av Apple gavs till en halv miljard iTunes Music Store-kunder över hela världen. Idag har albumet streamats 81 miljoner gånger och laddats ner av 30 miljoner fans.

Bono hälsar: 
We are going to try to have a completely different feeling from night one to night two, and have some fun playing with the idea of innocence and experience. More to be revealed!

Arthur Fogel, President – Global Touring and Chariman – Global Music på Live Nation:

The anticipation for a U2 tour is always extraordinary, as it should be. Following the record-setting 360° Tour I’m amazed that they still want to be ground-breaking, this time on a more intimate scale.

BIljetterna till iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour 2015 släpps på måndag den 8 december. Som vanligt erbjuds U2’s fan club-medlemmar ett exklusivt förköp. Detta gäller från torsdag den 4 december kl 10.00 till lördag den 6 december kl 12.00. Det rör sig om både stålats och sittplats.

UPS står bakom all logistik på denna turné. Ron Rogowski, UPS Vice President, Global Brand and Sponsorship hälsar: “We’re excited to work closely with U2 and Live Nation on this amazing tour in the most sustainable and environmentally responsible manner while providing them speed, efficiency and reliability.

Datum
16 + 17 september  2015 – Ericsson Globe, Stockholm

Biljetter
Biljetterna kostar 260-1465 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se / AXS-ombud, AXS.com samt Stockholm Globe Arenas biljettkassa 077-131 00 00. 

 

Relaterade artiklar