Krönika: Det Stora Sjöslaget, Berkans första Bandit Boat

För ca 4 veckor sedan lossade Bandit Boat för 10:e gången värtahamnen för att segla ute på Östersjön tillsammans med massa grymma band samt med festsugna hårdrockare.
Frågan är om 10 års jubeleumet höll klassen och det jag hade förväntat mig?

DSC_0188

Jag hade mycket höga förväntningar på denna båt, alla pratar bra om denna kryssning som verkar vara en av dom populäraste av dom alla + att Bandit Rock firar 10 år som höjdes alla förväntning ännu mer men dock utan att göra några större avtryck på mig.

Att "The Bandit Metalizer" skulle göra ett com-back gig och samtidigt inviga scenen på kvällen var ju ganska uppenbart. Att göra om skitlåtar till svängiga stycken och att låta varje låt gästas av programledare och andra kända ansikten är en kul grej och partystämningen är på topp.
Det var inte alltid jättebra men det spelade liksom ingen större roll för det var roligt och mycket Rock N Roll på samma gång.

Hardcore Superstar som var kvällens huvudband hade ett mycket bra drag vilket behövdes eftersom att båten gungande rätt skapligt just under deras gig.
För att hålla balansen hade du två val, antingen dricka Mintu och göra dig bered på världens bakfylla eller vara med och hoppas till tonerna av "Moonshine" eller varför inte kombinera dessa 2 altenativ och du har det bästa av två världar.

01.15 fick danska Supercharger äran att kliva på, ett riktigt bra röjband som tyvärr inte skulle ha spelat efter just ett av Sveriges Bästa liveband som också är kända för att ha en publik som röjer. Folk va väldigt trötta efter att Hardcore hade lirat i 70 och verkligen fått båten att skaka.

Första kvällen var nu avklarad och då var det dags för en hyttöl och sängen som gällde, det fanns ju en morgondag också som man skulle klara av.
11.00 satt jag och kollade på dagens band när dom hade soundcheck samtidigt som båten gungade otroligt mycket + att man var väldigt trött och hade en mildare baksmälla.

13.00 klev "Crunge" på och just då gungade båten som mest vilka man kunde så hos bandet på scen, aldrig har jag sett någon spänt benet så hårt för att hålla balansen samtidigt som man ska spela gitarr och sjunga, bra gjort Myran!
Bandet är också aktuella med debutplattan "Hostile Grounds" som beräknas släppas 28/1, recension på plattan finner du på Rockbladet inom kort.

Sista bandet upp på scen är inga mindre än grabbarna i Smash Into Pieces som också är aktuella med nya plattan "The Apocalyspse DJ" som släpps 25/2 via Gain/Sony men Rockbladet har som första tidning i världen fått recensera plattan som du nu kan läsa på Rockbladet.se
Trots att bakfyllan gjorde sig påmind hos bandet så lätt det mycket bra, en av dom bättre giggen jag sett med banden.

I det stora hela så är jag nöjd men jag hade förväntat mig lite mer av 10 års kalaset och mycket av det märkte jag inte..

TEXT & FOTO: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
EVENT: Bandit Boat
PLATS: Silja Galaxy / Östersjön
DATUM: 14-15/11 – 2014
BÄSTA MINNET: Allt folk man träffar.

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar