NYHET: Sting kommer till Sofiero Slott och Storsjöyran

Vi är väldigt glada att kunna meddela att Sting kommer till Sverige för konserter på Sofiero Slott i Helsingborg den 29 juli och Storsjöyran i Östersund den 31 juli. Biljetterna till Sofiero-konserten släpps den 5 december kl 9.00 och biljetterna till Storsjöyran släpps den 9 december kl 10.00.

sting-2013-650-430

Med mer än 100 miljoner sålda album och en karriär som sträcker sig över mer än tre decennier är Sting en av musikhistoriens allra största.

Sting slog igenom i bandet The Police i slutet av sjuttiotalet och har genom åren skrivit en mängd klassiker såsom ”Every Breath I Take”, ”Fields of Gold”, ”Englishman in New York” och ”Rosanne”. Han har tilldelats 16 Grammys och även nominerats till en Oscar tre gånger.

Hans omfattande stöd för mänskliga rättighets-organisationer är ytterligare ett tecken på hur brett hans artisteri och engagemang sträcker sig. Tillsammans med hans fru Trudie Styler grundade han Rainforest Fund 1989 för att skydda både världens regsnkogar och de människor som lever i dessa områden.

Förra året släppte han albumet ”The Last Ship”, det första albumet med nyskrivna låtar på tio år. Albumet är inspirerat av varvsindustrin i Wallsend i norra England, där han föddes och växte upp. Svenska Dagbladets Dan Backman ger skivan en femma i betyg och menar att det måste anses som en av hans bästa.

Sting är inte bara en musikhistorisk ikon, han är också en viktig och högst relevant artist idag, och vi är väldigt glada att få välkomna honom till Sverige i sommar. 
 

Datum

29.7 – Sofiero Slott, Helsingborg
31.7 – Storsjöyran, Östersund


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Joanna Hemmingsson

Reporter, Redaktör at Rockbladet.se
Redigerar och publicerar artiklar. Skriver recensioner, artiklar, reportage, intervjuer. Fotograferar konserter, intervjuer och bandporträtt.

Relaterade artiklar