SKIVRECENSION: Smash Into Pieces – The Apocalypse DJ

Efter debuten 2013 med albumet "Unbreakable" som lede till vinst i Bandit Rock Awards, europaturné med Amaranthe och lansering i Japan är nu pojkarna i Smash Into Pieces tillbaka med platta nummer två. Frågan som kvarstår är bara om bandet är starkare än någonsin?

Annons 

 

Smash

"The Apocalypse DJ", andra albumet i ordningen för Örebroarna i Smash Into Pieces och jag tycker att bandet är starkare än någonsin. De beskriver själva plattan som en mycket mer livlig och dynamisk ljudbild jämfört med föregångaren, förra plattan var snäppet tråkigare tycker jag.

Bandet startar med en av dom få svaga låtarna från albumet, låten "Stronger". En kombination av Amaranthe's syntslingor och Alter Bridge's tyngd samt att bandets sångare Chris Adam är väldigt influerad av Myles Kennedy genom sin sångstil.

För att återkoppla till Amaranthe så gästas låten "My Cocaine" av ingen mindre än bandets sångerska Elize Ryd. En låt som innehåller allt, en stark och kraftfull refräng där båda rösterna smälter ihop och ger dig gåshud.

"Don't Wake Me Up", "Another Day At The Battlefield" och "Reaching Out" är tre låtar som följer bandets sound, dock har låtarna inget som utmärker sig något speciellt förutom att dom är bra och har kvalitet.

En låt som utmärker sig lite extra är balladen "The Color Of Your Eyes", en fantastik starkt text som lämnar ingen oberörd. Är helt säker på att denna kommer bli bandets stora nya hit eftersom det passa på vilken radiokanal som helst, för vem gillar inte en stark powerballad?

"It kills me to never know the color of you eyes"

Låten "Bullet" kan vara det bästa bandet har gjort hittills! Med en refränger lika kraftfull som en flygande kula slår den sig in i huvudet och bara rör om. Exakt så ska varje låt vara. Spåret "Burn" är bandets lite tyngre verk med ett riff som är tyngden själv, dock är refrängen lite svagare än resterande låtar som är med på albumet. Ett parti innan solot är magiskt, "Your Life Have No Future".

Efter ca 35 min ös återstår endast ett spår kvar vilket är det mycket annorlunda "Rock 'N Roll (The Apocalypse Tribute)", den håller ungefär samma mått som bandet förra hit "Colder".

Jag kan inte mer än gratulera bandet till en kommande succé även denna gång! Jag är själv mycket nöjd och blev positivt överraskad, jag var lite rädd att det skulle bli som på första albumet som har ett lite torrare och plattare ljud som man snabbare tröttnar på men icke sa nicke!

Frågan är om jag kommer tröttna?

Skribent: Jim "Berkan" Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
Recension av: Smash Into Pieces / The Apocalypse DJ
Skivbolag: Gain / Sony Music
Releasedatum: 25/2
Bästa låt: The Color Of You Eyes
Betyg: RB-Betyg-8_10

Releasefest: https://www.facebook.com/events/673291889452671/?fref=ts

BANDFAKTA – Smash Into Pieces

Chris Adam Hedman Sörbye – Sångare

Benjamin Jennebo – Gitarr

Per Bergquist – Gitarr

Isak Snow – Trummor

Viktor Vidlund – Bas

DISKOGRAFI
2013 – Unbreakable
2015 – The Apocalypse DJ

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar