Banden är nu släppta til Bandit Rock Awards 2015

Den 26 februari är det dags igen för "den enda riktiga rockgalan", BANDIT ROCK AWARDS 2015. Nu är äntligen samtliga banden släppta, vilka kommer det bli?

Annons 

 

BRA2015-Band

Radiostation Bandit Rock anordnar årligen sin egna och enligt de "den enda riktiga rockgalan". Den 26 februari är det dags för BANDIT ROCK AWARDS 2015, röstningen har sedan länge varit i full gång. De senaste åren har de arrangerat galan tillsammans med Live Nation och då haft en stor headline-konsert efter galan är slut. I år har de gått tillbaka till att kör hela galan själv. I och med det så flyttar galan från Globen Annexet till Colosseum som ligger under Tele2 Arena i Stockholm.

Bandit har låtit hålla band-listan hemlig ända fram till idag, men nu är den äntligen publicerad.

Listan består av svenska hårdrocksband som har en stark anknytning med Bandit Rock. Banden är Mustasch, Amaranthe, Electric Boys, Plan Three och Grand Theft Culture.

Mustasch med Ralf Gyllenhammar är ett av Sveriges absolut bästa LIVE-band, som har en oerhört bra lägstanivå, de gör aldrig en dålig konsert. De släppte en ny skiva 2014 som heter Thank You For The Demon. 

about-mustasch1

 

Det svensk-danska bandet Amaranthe hade en fantastiskt år förra året. De släppte sitt tredje album Massive Addictive, turnerade i Sverige som support till Sabaton, support-turné i USA tillsammans med Withing Temptation, var en sväng över till Japan, tillbaka till USA för egen headliner-turné. 

Amaranthe2014-collage-by-PatricUllaeus

 

Electric Boys, funkrock-bandet som nyligen firade 25-års-jubileum, släppte det nya albumet Starflight Unified förra året. De är nästintill ett ständigt turnerande band, både inom de svenska gränserna med även runt om i Europa. De blir bara bättre och bättre för varje år som går.

 1009088_10152209457388858_55436103_o

 

Plan Three är tillbaka igen. Efter några års års tystnad är de nu aktuella med nytt material. Deras nya singel  Where Everything Comes To An End har spelats flitigt på Bandit och just den typen av starka ballader är ett signum för Stockholmsbandet.

PlanThree-Bandbild-2014

 

Grand Theft Culture är ett av 2014 alla nykomlingar, släppte sin debu-EP, låten Down The Line spelades ofta och mycket på Bandit Rock. De beskriver sin musik som en Heavy Rock n roll mixat med Groovy Electronica, riktigt bra partymusik om du frågar mig.

Grand-Theft-Culture-Bandbild-2014

 

Rockbladet.se var samarbetspartner för förra årets gala. Kolla in alla våra bilder här.

 

All info om biljetter och allt annat finner du på Rockawards.Bandit.se och Bandit.se.

 

TEXT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

 

Relaterade artiklar