Bonafides nya album Denim Devils skapar magisk live-känsla

Bonafides spelar enligt mig en förbannat bra, rak och enkel rock 'n' roll fylld med en sådan skön energi att för bästa livsnjutningens skull borde man lyssna på minst fem låtar med dem varje morgon. Nu är det äntligen dags att förnya låtlistan med ett nytt album, DENIM DEVILS.

Bonafide - Denim Devils v0.3.indd

Bonafide med Pontus Snibb i fronten är aktuella med sitt nya album Denim Devils. En skiva som innehåller 12 låtar som skrivits av Pontus Snibb. De spelade in i basisten Martin Ekelunds studio Lemon Recordings.

Min första känsla av det nya alstret är att de återigen hittat ny inspiration att skriva party-rock-låtar som sprudlar genuin glädje. Bonafide ska upplevas live, och deras mål med den här inspelningen var att få skivan att låta så live som det bara går, och det tycker jag de lyckats mycket bra med. Några exempel är första singeln ”Hold Down The Fort” tillsammans med ”One Kiss” och ”Rock n Roll Lifestyle”.

Denim Devils kanske är den mest kompletta skivan de gjort hittills. Du har låtar som verkligen känns som klassiska AC/DC-, Airbourne-, Bonafide-rockande låtar, som bara skriker party, bärs, brudar och rock 'n' roll. Därutöver har de ett antal låtar som är mer det råa Led Zeppelin-soundet som i ”Get A Grip” och ”This One’s For You”. Till och med det gamla klassiska instrumentet koklockan har fått plats i låten ”50:50” och ”One Kiss”.

Jag ska inte säga att skivan är en fullpoängare, spåren ”Good Stuff” och ”The Game” är skivans lite svagare spår. Den senare av dem har jag dock en föraning om att den skulle funka riktigt bra live, framför allt i de fall publiken är med på noterna.

Mina slutord av detta album, ”Denim Devils”, är att Bonafide med den här skivan lyckats skapa ett av sina bästa album hittills i karriären. En mycket solid och bra produktion med fartfyllda låtar som till exempel "Killer", till att dra ned tempot rejält på "Missing You". Pontus har visat upp hela sin bredd i sitt låtskrivande. Det är en skiva som alla ni som älskar AC/DC och Airbourne borde köpa, ni kommer inte bli missnöjda.

Jag ser fram emot att njuta av många av de nya låtarna live med en bärs i näven, där tror jag det kommer uppstå magi.

TEXT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
RECENSION AV: Denim Devils (Bonafide)
RELEASEDATUM: 2015-02-02
SKIVBOLAG: Off Yer Rock Recordings
BÄSTA LÅT: One Kiss
BETYG:
RB-Betyg-9_10

 

BANDFAKTA – BONFIDE

MEDLEMMAR
Pontus Snibb – Vocals & Guitar
Anders Rosell – Guitar
Martin Ekelund – Bass
Niklas Matsson – Drums

| HEMSIDA | FACEBOOK |

 

Bonafide-Bandbild-2014-Lars-Brundin

Relaterade artiklar