Legendariska METAL BLADE har signat det svenska doombandet SORCERER

Nyhet: Legendariska Metal Blade har signat det svenska doombandet SORCERER! Nya albumet “In The Shadow Of The Inverted Cross” släpps den 18 mars!

Annons 

 

Gruppbild_001_crop_small

Metal Blade är stolta över att ha kontrakterat de svenska doomlegendarerna SORCERER. Den 18 mars släpps skivan “In The Shadow Of The Inverted Cross” på CD och vinyl.
 
“Sorcerer är stolta över att ha skrivit på för legendariska hårdrockslabeln Metal Blade, bolaget som ligger bakom upptäckten av ett flertal band som inspirerade oss att börja skapa musik. Med nya albumet “In The Shadow Of The Inverted Cross” hoppas vi ta vid där vi slutade för många år sedan. Det är de många fansen som stöttat oss genom åren som fått oss att återförenas och spela in denna skiva och vi ser fram emot att möta dem alla på spelningar och festivaler inom kort!”Johnny Hagel, bas.
 
SORCERER bildades i Stockholm 1988 men upplöstes efter två demokassetter redan 1992. Båda demotejperna betraktas som riktiga doom metal-klassiker och har getts ut på CD 1995.
 
2010 återförenades bandet tillfälligt för att medverka på Hammer of Doom festivalen i Tyskland och ett år senare på Up The Hammers festivalen i Aten, Grekland. Mottagandet på båda festivalerna var överväldigande positivt, och idén att sammanställa ett nytt album började gro. Det tog två år att skriva, arrangera och spela in materialet och slutresultatet blev precis som det var tänkt; en gedigen och tung episk doom metal-skiva. Inspelningen och sammanställningen av materialet för att göra den redo för mixning och mastring sköttes av trummisen Robert Iversen som även arbetar som inspelningstekniker. Mastringen gjordes sedermera av Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth, Devin Townsend).
 
Med många års professionell erfarenhet i ett flertal band, samt högt instrumentalt tekniskt kunnande, är dagens SORCERER fast beslutna att leverera episk doom metal många år framöver både på skiva och på scener världen över.
 Se videon “The Dark Tower Of The Sorcerer” eller beställ skivan på: www.metalblade.com/sorcerer.
 
SORCERER:
Anders Engberg – sång
Kristian Niemann – gitarr
Peter Hallgren – gitarr
Johnny Hagel – bas
Robert Iversen – trummor

Relaterade artiklar