NYHET: METALLICA-fans har spelat in ST ANGER på ett nytt och bättre sätt?

När METALLICA släppte skivan ST ANGER 2003 så delades åsikterna från kritiker och fans mitt itu. Skivans råa karaktär tilltalade inte precis alla. De tappade många trogna fans pga av detta. Nu har två fantastiska fans, som verkligen älskar den här skivan, spelat in skivan på nytt och fått tillåtelse av Metallicas management att lägga hela produktionen på Youtube.

 

Daryl G. och Chris D. (Grace The Skies) tillsammans med Dave C. (Adust) är tre fans som älskar alla Metallicas skiva och tycker att St Anger har hamnat lite för mycket i en dålig dager. Så de bestämde sig att spela in skivan på nytt och ge albumet den produktionen och värdighet den kanske borde förtjänat redan från början. Låtarna är inspelade helt enligt orginalutförandet, enda förändringen är att vissa låtar kortarts ned något

Daryl G har spelat in samtliga instrument tillsammans med Chris D som agerat producent och Dave C har spelat in all sång. Videon är inspelad och redigerad av Daryl G.

Detta är projekt är för att hedra sina stora idoler, inga ekonomiska intentioner, utan de har stått för alla produktionskostnader själva. Deras vilja är att få alla de fans och kritiker som dissat skivan att få upp ögonen och öronen för den igen.

TEXT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Mer info om Grace The Skies.

 

stanger-metallica-2015

 

Relaterade artiklar