Alice Cooper till Sverige i sommar

Nyhet: Under 1970-talet revolutionerade skräckrockens fader Alice Cooper musikindustrin med sin storslagna scenshow och skräckinjagande sminkning. Han har sedermera blivit en av hårdrockens mest inflytelserika personer. Alice Coopers spektakulära skräckrock och scenshow kommer till Gröna Lund fredag den 3 juli och Furuvik lördag den 4 juli.

alice cooper

Alice Cooper var pionjären för den teatraliska hårdrocken. Med lika mycket inspiration hämtad från skräckfilmer som från vaudeville och garagerock, tog bandet världen med storm i början av 1970-talet. Alice Cooper kom att revolutionera rockvärlden och blev en av musikhistoriens främsta inspirationskällor. Bandet banade väg för musiker som KISS, Ozzy Osbourne och Marilyn Manson. Efter fyra respektingivande decennier i strålkastarljuset valdes Alice Cooper in i Rock and Roll Hall of Fame 2011.

I sommar gör Alice Cooper två spelningar i Sverige. Den 3 juli uppträder han för tredje gången på Gröna Lunds Stora Scen. Dagen efter, den 4 juli, fortsätter Alice Coopers scenshow i Furuvik.

Alice Coopers scenshower är alltid något extra. 3-4 juli får Sverige uppleva det!
 

Datum

3.7 – Stockholm, Gröna Lund
4.7 – Furuvik, Furuviksparken 

Relaterade artiklar