Bonafide + Ringo Franco och Supercharger på Sticky Fingers 20/2

En gemytligare och mer välanpassad rockkväll får man leta länge efter. 20 februari anno domini 2015 på Sticky Fingers i Göteborg.

Annons 

 

Supercharger_cathrin-1
(Supercharger Foto: Cathrin Linné)

Danmarks egna starkaste partyrockorkester Supercharger är hitbjudna för att kicka igång fredagskvällen och få Göteborgs äldre rockgarde att svänga de lurviga. Dessa dejliga grabbs tar i så dannebrogen piskar på stång med "festa hela natten-attityd" men tyvärr dröser det inte precis av Chargers ikväll vilket är lite synd (likt Turbonegro och Junkstars så har Supercharger en kultklubb av fans, s k Chargers. förf.anm.). För det blir bara lagom punkrockskitigt, lagom rebelliskt och lagom intressant. Bäst och mest distinkt i låtlistan är Goodbye Copenhagen; en dansk vilda västern cowboyblues-allsång (har inte D-A-D gjort något liknande country-westernigt back in the days?) och suveräna Blood Red Lips, båda från senaste skivan Broken Hearts And Fallaparts. Vill du dock ha super-ös medvetslös ska du lyssna på första skivan Handgrenade Blues från 2009.

BÄST: Blood Red Lips
SÄMST: Ville sett Supercharger med ett gäng Chargers framför. Och Ralf G på scen medsjungandes i Blood Red Lips, bara för att.
RB-Betyg-6_10

 

RingoFranco_cathrin-1
(Ringo Franco Foto: Cathrin Linné)

Ringo Franco, den nya Stockholmska supergruppen, spelar skön rastarockfusion och det är faktiskt dökul att de gästar Götet ikväll. Papa Dee belönar oss med lite 90-talsstardust gömd bakom solbrillor med en übercool, funkadelisk och glad Conny Bloom vid sin sida. Av hörsägen är det flera i publiken som är här ikväll enbart för att få se P. Dee så vår svenska reggaeikons inträde på rockscenen är bevisligen välkommet. Bästa är svängiga Got My Mojo Back (jag sjöng glatt men felaktigt med: "Got my motorbike") och att man kaxigt plockar in Led Zeps Whole Lotta Love som fyll. Detta kommer bli bra på sommarens festivalscener såsom glad och tajt lättviktskuriosa. 

BÄST: Connys funksväng såsom en sann rockstjärna.
SÄMST: Vill ha en ännu mer entusiasmerande Papa Dee, misstänker att Ringo Franco får oerhört mycket lättvunnen uppskattning av hemmapubliken.
RB-Betyg-6_10

 

Bonafide_cathrin-1
(Bonafide Foto: Cathrin Linné)

Bonafide är huvudsakten för kvällen och blir som vanligt varmt applåderade här i Göteborg. Skånebandet är ju allt som oftast kritiserade för att tjuva AC/DC-soundet; plickplock-gitarr ni vet, men i ärlighetens namn vad i helskotta gör detta? Killarna lirar ju själfull, virgin, varm hårdrock med i mina öron ganska göttiga bluesinslag. De har ett klassiskt sound; snarare än AC/DC-referensen och ett gäng riktigt starka låtar (varav en ta mig tusan blev framröstad till årets låt 2011 av Classic Rock MagazineFill Your Head With Rock, det minns ni la?) Dessutom en Pontus Snibb på sång med Sveriges bästa rockröst och intensivaste minspel. Arenarock light! Rockstjärnemanér vet dock bandet inte riktigt vad det är utan satsar istället på bredoffensiv charm (Snibbs obligatoriska ärevarvs-solotur runt i publiken känns också ödmjukt och bra) och det är just därför som de blir så älskade av Göteborgs mognare rockpublik. Get a grip och lyssna på nyaste skivan Denim Devils, speciellt låt nummer 5.

BÄST: Fill Your Head With Rock och publikens stund i strålkastarna, ylandes "I wanna play the blues".
SÄMST: Nä, tycker de levererar underhållning.
RB-Betyg-7_10

 

BILDER – BONAFIDE

 

BILDER – RINGO FRANCO

 

BILDER – SUPERCHARGER

 

SKRIBENT: Emma Kling (emma.kling@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)
EVENT: Bonafide, Support: Ringo Franco + Supercharger
DATUM: 2015-02-20
PLATS: Sticky Fingers / Göteborg

Relaterade artiklar