HIDEOUT – Ny singel med Martin Rubashov – Exklusiv Premiär

Martin Rubashov är tillbaka med en ny singel som heter “HIDEOUT”, som släpps via Despotz Records. En låt som beskriver vikten av att ha den där trygga platsen, dit ingen annan än en själv hittar fram till när till när allt skitit sig. Rent musikaliskt är det, till skillnad från hans tidigare alster, en enkel låt utan några direkta krusiduller. Det är raka akustiska riff, där kompet är mer ett monotont pumpande väsen som bär fram melodin i verserna och refrängen.

 

Singeln HIDEOUT släpps onsdagen den 25 februari via samtliga digitala plattformar så som Spotify, Deezer, Google Play och iTunes.
Men vi på Rockbladet.se kan inte vänta till dess och har fått full exklusivitet att PREMIÄR-spela låten redan en dag innan den egentliga releasen via Soundcloud-spelaren ovanför. Vi har inte kunnat bärga oss att få spela upp låten till våra läsare, det är en riktigt ”king”-bra låt.

Det musikaliska signumet för Martin Rubashov finns så klart fortfarande kvar i HIDEOUT, men den stora skillnaden i den här låten är just det raka och enkla kompet tillsammans med en punschig, catchig och stark refräng. HIDEOUT har  stor potential och den borde få upp öronen för en större publik.

Hittills har Martin Rubashovs musik varit väldigt spirituell med drömska tongångar i ett lägre tempo, inspirerad från alla de resor han gjort runt om i världen. På nästkommande album kommer ni så klart att känna igen er rent musikaliskt, berättar Martin. Den stora skillnaden från Watchers Of The Skies är att alla låtar skrevs nere på den spanska sydkusten, hos min vapendragare Daniel Lindbloms studio som heter Studio El Paraiso. En helt perfekt ställe, med en varm och positiv atmosfär fylld med all tänkbar musikalisk inspiration.  Eftersom han inspireras mycket av musik från hela världen, och hans stora fascination av alla typer av gitarr-instrument, så bestämde han sig tidigt att flertalet av dem skulle få vara med på nya skivan. Givetvis utgår han ifrån en akustisk gitarr, till det lägger han till allt ifrån en turkisk SAZ till Sitar och den svenska Cittran.

  Martin-Rubashov-Promo-2015-Anna-Alverhag
(Foto: Anna Alverhage)

Vi pratar lite om skrivandet av låtar, och där säger Martin att han egentligen skriver musik varje tillfälle han håller i en gitarr, och Memo-funktionen på hans mobil används flitigt för att spara ned alla hans idéer. Jag passade även på att fråga vilka hans stora musikaliska inspirationskällor, och inte helt oväntat pratar han mycket varmt om Jeff Buckley och Led Zeppelin, vilket man tydligt kan höra i hans låtar. Han pratar även om, för mig betydligt mer okänd, Daniel Lanois, som är en stor demon-producent, som ligger bakom bland annat skivorna The Joshua Tree, Achtung Baby och All That You Can't Leave Behind med U2. Han har även producerat flera skivor med Peter Gabriel, Bob Dylan och Neil Young.

Martin Rubashov omger sig hela tiden med musik och har alltid en gitarr i handen.  En stor inspirationskälla är alla hans resor till när och fjärran. Två resmål han ofta relaterar till är Brasilien, vilket han ser som sitt andra hemland rent själsligen, men även Indien där han fann den stora passionen till stränginstrumentet Sitar. Dess speciella sound återges i flera av hans låtar, och även i den nya singeln HIDEOUT.

HIDEOUT har spelats in Studio Sound Creation som ligger i Martins hemtrakter i Hälsingland. Förutom Martin så spelade Daniel Lindblom in bas och Danne McKenzie trummor. Han har fortsatt använt sig av Pontus Frisk för mixning och Classe Persson för Mastering. HIDEOUT och resten av den kommande skivan släpps via Despotz Records.

Martin-Rubashov-Promo2-2015-Anna-Alverhag
(Foto: Anna Alverhage)

 

Vem är nu den här gitarr-virtuosen Martin Rubashov?

Martin hör du till vardags i etern på Bandit Rocks morgonshow Rivstart, en roll han nu haft i över 10 år. Ett jobb där han levererar ett roligt och skönt program med mycket humor tillsammans med sidekicken Richie Puzz.

Under åren har han gjort många musikaliska inslag så som Bandit Unplugged, där han tillsammans med Peter Kjellin tolkat hårdrockslåtar rent akustiskt. De hade även under en tid någonting som kallas för Bandit Metalizers, där de skrev om kända POP-dängor, slängde in det i Metalizer-maskinen och ut kom till det mer punk-rockiga version av låtarna.

Martin har under karriären gjort ett inhopp i svenska hårdrocksbandet Mustasch, men när frågan kom om han ville bli en permanent medlem så tackade han helt sonika nej med motiveringen att han hellre vill ägna tiden åt sin egen musik. Han gjorde nyligen ett inhopp på inspelningen av In Flames låt Dead Eyes som släpptes på deras senaste skiva SIREN CHARMS.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NY ROCKMUSIK: HIDEOUT / Martin Rubashov
SKIVBOLAG: Despotz Records
RELEASEDATUM: 2015-02-25

 

141001-MartinRubashov-BlackCarpet-JL-1008

FAKTA – MARTIN RUBASHOV

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar