KONSERTRECENSION: SLIPKNOT – HOVET 11/2

Efter dödsfall, medlemsbyten och diverse öden har nu äntligen grabbarna från Iowa sitt femte album i bagaget och en omfattande världsturné som precis har nått sitt slut. Onsdagen den 11:e Februari valde Prepare For Hell Tour att stanna i Sverige och Hovet i Stockholm. Den stora frågan som återstår är om Slipknot fortfarande kan leverera?

150211-Slipknot-Hovet-JL-Bild08

Jag såg bandet första gången på Metaltown 2013 och blev helt ställd, vilket liveband och gud var dom levererar. Jag hade då inga förväntningar eftersom dom enligt mig inte var det bästa jag hört inom musikens konstiga värld men efter det giget fick jag nog allt ändra min åsikt.

7643 personer hade samlats denna kväll för att beskåda Slipknot's spektakulära scenshow. Med energi förmedlar bandet en känsla i varje låt som går ut till alla fans och verkligen är med i spelet, publiken på Hovet den här kvällen var grymt taggade vilket måste gett Corey och de andra i bandet ett rejält energitillskott.

I 95 minuter får vi höra allt ifrån nytt material som "The Devil In I" och "Custer" till lite mer Slipknot anno 1999, "Eyeless" & "Spit It Out" fungerar alldeles utmärkt denna kväll trots att jag fick en känsla av att det fanns mycket nya fans på plats som kanske mest lyssnar på det lite nyare materialet.

I det stora hela är jag mycket nöjd med kvällen i helhet även om bandet bitvis kändes lite trötta ibland. Men när det var som mörkast valde Clown att klättra upp på läktaren och slänga en papperskorg mot publiken, som den tur jag hade träffades jag inte av den helt ofarliga kartongen. Hade vi backat tillbaka 15-20 år så hade det med sannolikhet inte varigt en papperskorg i kartong.

 

BILDER – HOVET

 

BILDER – KÖPENHAMN

 

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
FOTOGRAF (Hovet): Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF (Köpenhamn): Sofia Hellberg (sofia.hellberg@rockbladet.se)
EVENT: Slipknot
ARENA: Hovet / Stockholm
DATUM: 2015-02-11
BÄST: The Devil In I
SÄMST: Även om publiken var taggade så hade dom kunnat visa det lite mer.
BETYG: 
RB-Betyg-8_10


SETLIST
1. Intro: XIX
2. Sarcastrophe
3. The heretic anthem
4. My plague
5. The devil in I
6. Psychosocial
7. The negative one
8. Three nil
9. Eyeless
10. Vermilion
11. Before I forget
12. Duality
13. Wait and bleed
14. Spit it out
15. Custer
Extranummer:
16. (sic)
17. People=shit
18. Surfacing


BANDFAKTA – Slipknot:

MEDLEMMAR:

(#0) Sid Wilson
(#3) Chris Fehn
(#4) Jim Root
(#5) Craig "133" Jones
(#6) Shawn "Clown" Crahan
(#7) Mick Thomson
(#8) Corey Taylor
Alessandro Venturella (Inofficiellt bekräftad)
Jay Weinberg (Inofficiellt bekräftad)

DISKOGRAFI:

Slipknot – 1999
Iowa – 2001
Vol. 3 – 2004
All Hope Is Gone – 2008
.5: The Gray Chapter – 2014

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar