Black Rainbows – Hawkdope

Rockbladet tar er ut i världen. Nästa stopp är Italien och där början resan tillbaks i tiden. Det är dags att ta på er jeansjackorna och låta håret bli långt och stripigt för Black Rainbows släpper genom Heavy Psych Sounds "Hawkdope". Rockbladet har lyssnat på den.

Annons 

 

clip_image002

Gillar du Blue Cheer, Hawkwind, Black Sabbath och Led Zeppelin? Gillar du även Monster Magnet? Då kommer den italienska trion Black Rainbows’ Hawkdope garanterat att tilltala dig. Drick gärna lite sprit till detta och ska det rökas så bjuder musiken in till betydligt starkare prylar än chokladciggaretter. Det är smutsigt, det är groovigt, det är tungt och det är en öppnad tidskapsel till en svunnen tid. Högtalarna är inte spruckna, det är Hawkdope som väller ut ur dem. Och du, det ska vara högt som bara attan.

Redan under öppningslåten The Prophet visar Black Rainbows att detta inte kommer att handla om någon mainstream 'a la 2010-talet utan istället får vi en rökig återblick in i det tidiga 70-talet, en epok i musikhistorien som jag är väldigt fäst vid. Med det sagt så är detta inte alls någon renrakad retroskiva, utan det finns ändå detaljer i materialet som känns nutid. Favoriter på skivan är just öppningslåten The ProphetNo Fuel No Fun, Killer Killer Fuzz och den fantastiska och bluesiga Waiting For The Sun. Det är ingen cover av The Doors helt underbara låt med samma namn men känslan av The Doors finns absolut där.

Det gör mig glad att sådan musik kan skapas även år 2015 och det fantastiska med det är att man faktiskt har chansen att se dessa nya och återblickande band live, vilket dessvärre i många fall är omöjligt med idolerna från 60/70-talet. Två tummar hålls i förhoppning att bandet klämmer in ett besök i Sverige under sin kommande europaturné. Jag skulle gärna se dem i en liten rökig lokal med en publik i bra stämning. Jag ser fram emot att i framtiden få uppleva dåtiden.

SKIVFAKTA

ALBUM: Black Rainbows  – Hawkdope
SKIVBOLAG: Heavy Psych Sounds
RELEASEDATUM: 2015-03-14
BÄSTA LÅT: Waiting for the sun
SKRIBENT: Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)
BETYG: RB-Betyg-7_10

BANDFAKTA – BLACK RAINBOWS

MEDLEMMAR
Gabriele Fiori – Gitarr och sång 
Luca Giancott – Bas 
Tommaso Moretti – Trummor

VIDEO: THE PROPHET

Relaterade artiklar