ROCKBLADET.SE – SVERIGES PERSONLIGASTE ROCKMAGASIN

Colossus nya album The Breathing World

Äntligen är Stockholms-trion COLOSSUS tillbaka efter 2013 års stora succé med debutalbumet WAKE som slog ner som en stor bomb i rockvärlden. Bandet har inte sparat på krutet men kan detta album verkligen slå debuten?

Med en fet skottsalva skjuter Colossus mig i huvudet och lämnar stora avtryck. Med hjälp av stora influenser från Mastodon, Entombed och Gojira har bandet skapat ett helt eget sound. Progressiv melodisk metal med inslag av Death samt en massa Sluge har bandet hittat sin musikaliska  huvudpulsåder för sitt skapande av ny musik.

"Yehi Aour/Wanderers" som är öppningsspåret, är en nästan 9 minuter lång färd genom alla metal genrer som borde finnas, unikt är ordet jag söker.
Även första singeln "Darking Root" satte den höga kvalitétsribban på albumet. Smattrande trummor tillsammans med en unik röst som precis ligger på gränsen till growl, bättre bli det inte, om du frågar mig.

Att Colossus har lycktas igen är nog alla överens om men den stora frågan är om dom överträffat sig själva? För jag har aldrig riktigt hört något så bra på väldigt länge. Jag tror och vet att bandet är redo för dom stora turnéerna med som stora bandet på dom största scenerna.

Grattis Colossus, jag tackar er för ett grandiost mästerverk.

<a href="http://open.spotify.com/album/76OOrTEe0Yn48W7dcXOMGe">Colossus – The Breathing World</a>

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
RECENSION AV: Colossus / The Breathing World
SKIVBOLAG: Perennity Records
RELEASEDATUM: 2015-02-27
BÄSTA LÅT: Darking Root
BETYG

BANDFAKTA – COLOSSUS


MEDLEMMAR
Niklas Eriksson – Guitar & Vocals
Peter Berg – Bass
Thomas Norstedt – Drums

| Officiell Facebook | Officiell Hemsida |

DISKOGRAFIWake – 2013
The Breathing World – 2015

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Exit mobile version