Fem nya akter klara för Getaway Rock

Takida har sedan de slog igenom stort med megahiten ”Curly Sue” under 2007, gått från att vara Norrlands bäst bevarade hemlighet till att bli hela Sveriges rockälsklingar. Deras hitsinglar har legat otaliga veckor på listorna och de har spelat för utsålda hus både nationellt och internationellt. Nu kommer de äntligen till Sveriges bästa rockfestival för att leverera deras oemotståndliga och allsångsvänliga rockhits.

Annons 

 

getaway takida iron lamb nale god down inquisition

Takida gick från att vara Norrlands bäst bevarade hemlighet till att bli hela Sveriges rockälsklingar med låten ”Curly Sue”. Megahiten låg hela 10 veckor (!) på förstaplatsen på Trackslistan och blev till slut en riktig långkörare med över 50 veckor på samma lista. Svenska radiostationer har sedan 2007 spelat Takidas hitlåtar över 62 000 gånger, vilket gör att de är ett av de mest spelade rockbanden i den svenska etern. De har över 60 miljoner streams på streamingtjänster samt flertalet platinasinglar och album.

Takida har genom åren varit ett hårt turnérande band och har sålt ut både stora konserthus och ishallar. Deras ”The Burning Heart tour” var utsåld på förhand och till de internationella fansens stora förtjusning har de även hunnit med spelninger i Norge, Finland och England. Bandets femte album, ”All Turns Red”, släpptes under förra året. Ett album där powerballaden ”To Have and To Hold” finns med, en låt som enligt Anders Nunstedt på Expressen är ”mäktig nog att utmana på Bilboard”. 

Även om Inquisition haft ett flertal bandmedlemmar som kommit och gått under åren, ses nu mer Dagon och Incubus som den klassiska ”Inquisition-banduppställningen”. Under de hela 15 år som de har hållit ihop har de skapat ett eget sound. Det är en kombination utav bandets tidiga thrash metal-epoke och mörkare, mer kaotisk black metal.

Inquisitions stil av black metal innebär långsamma, djupa och mörka riff i moll, kombinerat med plötsliga tempoförändringar, med snabbare sektioner som bygger på blastbeats och höghastighetsriffande – ibland kryddat med melodiska solon.

Vi ger er också albumaktuella Iron Lamb med sin old school-rock’n’roll/tidiga punkrock, Svenska metalnroll-tungviktarna Nale och God Damn, det mest högljudda bandet i Storbritannien just nu.

Samtliga hittills klara akter: 

Rob Zombie, Black Label Society, Status Quo, Ghost, Hammerfall, Accept, Helloween, Backyard Babies, Saxon, Takida, Einstürzende Neubauten, Graveyard, At The Gates, Hardcore Superstar, Dark Funeral, Apocalyptica, Sick of it All, Anaal Nathrakh, Sepultura, Suicide Silence, Deathstars, Emmure, Belphegor, Transport League, Spiders, Crucified Barbara, Electric Boys, Betraying the Martyrs, Carnifex, Atlas Losing Grip, Inquisition, Cattle Decapitation, Toxic Holocaust, Iron Lamb, Besserbitch, Nale, Dr. Living Dead!, God Damn, 2 The Gallows 

Getaway Rock Festival arrangeras i Gävle 6, 7, 8 augusti 2015 och biljetterna säljs via Eventim.se.

Relaterade artiklar