Ghost, Crucified Barbara & Electric Boys klara för Getaway Rock

Festivalsommar: Sist vi hade finbesök av Ghost på Getaway Rock var festivalåren 2011 och 2012. Det känns därför fantastiskt kul att för tredje gången kunna hälsa de hemliga favoriterna tillbaka till festivalen. De tar med sig sin karaktäristiska utstyrsel, sina apokalyptiska hårdrocksklassiker och förhoppningsvis även en hel drös nya låtar – då ett nytt album förväntas komma senare i år. Ghost får sällskap av prisbelönta sleazerockarna Crucified Barbara och retrorockiga Electric Boys.

Annons 

 

26092014-GHOST-Grönalund-JS-_DSC7350

Supergruppen Ghost, ett djävulsdyrkande ministerium, använder rockmusik och ondskefull gospel för att glorifiera apokalypsen. Med anonyma masker, målade ansikten och svarta kåpor sprider de sex Ghost-sektmedlemmarna sin hårda rock. Deras mål? Att sprida ren ondska på det enda sätt de vet: genom underhållning. Det är black metal som det ska vara, där lyssnaren till slut blir besatt och öppen för alla djävulska förslag. 

Deras första fullängdsalbum ”Opus Eponymus”, en vågad kombination av satanistisk rock och en snudd på otänkbar popkänsla, släpptes 2010. Målgruppen är de som har ett tomrum i sitt liv, orsakat av någon form av trauma eller ilska, som kan fyllas av Ghosts musik. 3 år senare introducerade Ghost sitt andra album för deras anhängare.

Infestissumam”, latin för ”det största hotet”, syftar på antikrist som det största hotet för världen. Med låtar fulla av ritualbeskrivningar, hybrishat och djävulsdyrkan är albumet ett bevis på att Ghosts religion är här för att stanna. Med utsålda spelningar på Download, Orion Music + More, Coachella och alla de största festivalerna kommer de nu till Getaway. Gör er redo. 

P3 Guld-vinnande Stockholmskvartetten Crucified Barbara bildades 1998 har sen dess hunnit med mer än de flesta band får vara med om. De har turnerat över i stort sett hela världen med giganterna In Flames, Motörhead och Supultura. Nu är de tillbaka med sitt fjärde album, "In The Red", som av en enad journalistkår konstaterats vara bandets bästa hittills. I samband med att skivan släpptes åkte bandet ut på en omfattande Europaturné. De har precis kommit hem från Miami där de spelade på kryssningen 70000 Tons Of Metal, där de hade fint sällskap i form av band som Napalm Death och Venom.

Deras spelning under vinterfestivalen Where’s the Music? i Norrköping var så tung att vibrationerna från deras mäktiga sleazerock fortfarande sitter kvar i väggarna. I år är det 10 år sedan Crucified Barbaras första album ”In Distortion We Trust” släpptes. Ett jubileum som självklart ska uppmärksammas genom en spelning i Gävle. 

Electric Boys extremt funkiga, retrohårda rock kombinerat med deras psykadeliska look tog Europa med storm då de bildades i slutet på 80-talet. Efter ett uppehåll, beslöt sig de 4 originalmedlemmarna för att ta upp bandet igen och förra året släpptes femte studioalbumet ”Starflight United”.

Hela dagens bandsläpp: 
Ghost
Crucified Barbara
Electric Boys

Samtliga hittills klara akter: 
Rob Zombie, Black Label Society, Status Quo, Ghost, Hammerfall, Accept, Helloween, Backyard Babies, Saxon, Einstürzende Neubauten, Graveyard, At The Gates, Hardcore Superstar, Dark Funeral, Apocalyptica, Sick of it All, Anaal Nathrakh, Sepultura, Suicide Silence, Deathstars, Emmure, Belphegor, Transport League, Spiders, Crucified Barbara, Electric Boys, Betraying the Martyrs, Carnifex, Atlas Losing Grip, Cattle Decapitation, Toxic Holocaust, Besserbitch, Dr. Living Dead!, 2 The Gallows 

Getaway Rock Festival arrangeras i Gävle 6, 7, 8 augusti 2015 och biljetterna säljs via Eventim.se

Relaterade artiklar