Gus G tillbaka i Sverige – KB (Malmö) – 5/3

Efter att Gus G och Marty Friedman ställde in förra årets besök på KB i Malmö, är den Grek-födde gitarrhjälten nu här igen. Förväntningarna är höga, inte minst eftersom Gus ersatte Zakk Wylde som Ozzys gitarrist.

150305-gus-g-Copyright-Fredrik-Olofsson-9

Konserten börjar med ett av de starkaste spåren från Gus G’s första soloskiva ”I Am The Fire”, nämligen ”My Will Be Done”.
Det som på pappret ser ut som en fantastisk idé, att ha med sig inte mindre än 3 sångare, faller dock platt så fort Henning Basse (Metalium, Sons of Seasons osv.) kliver upp på scenen. Han har en fantastisk röst och kan utan problem sjunga låtarna trots att han inte sjunger på skivan de är ute och turnerar för. 
Eyes Wide Open” och ”Blame It On Me” låter riktigt bra men han misslyckas totalt med att dra igång publiken och hans tafatta försök att få igång oss känns väldigt oengagerade.
Gus G är naturligtvis den stora behållningen och hans flyhänta gitarrspel imponerar oerhört. Han gör sitt bästa med att försöka charma oss, han slänger sig med lite fraser på svenska och kvällen till ära dammar han även av några låtar med Dream Evil, ”Break The Chains” och ”Children Of The Night”. Nästa sångare på scen är Tara Teresa, hon tillbringar mesta tiden på scenen med att se så obekväm ut att jag mest tycker synd om henne där hon gömmer sig bakom sitt hår.

Inte ens under duetten ”Breaking The Silence”, där både Basse och Teresa står på den lilla scenen samtidigt tänder det till.
Det är inte förän Jeff Scott Soto (ex. Yngwie Malmsteen, Talisman, Human Clay osv.) fullkomligt exploderar ut på scenen som vi bjuds på en riktig show. Mannen är en fullkomligt brilliant frontfigur som knappt står stilla en sekund och jag hoppas att Basse och Teresa drar lärdom så att resten av konserterna på turnén inte behöver börja med ett så onödigt haveri som vi bjöds på.
Det som Basse, Teresa och Gus kämpat med hela kvällen gör Soto helt naturligt och vilket gensvar han får från publiken.
De andra sångarna saknar hans karisma, rösten håller inte riktigt men vem bryr sig när vi bjuda på allsångsdängor som Talismans I’ll Be Waiting” och en avslutande cover på Ozzy’s Crazy Train”.

Betyget blir ett stabilt godkänt men enbart tack vare Gus G och Jeff Scott Soto. Till nästa turné får Gus gärna lämna de andra sångarna hemma och köra fullt ut med Soto på sång och då är jag säker på att betyget kommer att bli full pott.

SETLIST:
My Will Be Done
Eyes Wide Open
Blame It On Me
Vengeance
Break The Chains
World On Fire
The Fire And The Fury
Guitar Solo
Terrified
Redemption
Children Of The Night
I Am The Fire
Breaking The Silence
Hesitate
Long Way Down
Summer Days
Wrath
I’ll be Waiting
Crazy Train

 

BILDSERIE

 

TEXT & FOTO: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
EVENT: Gus G
ARENA: KB / Malmö
DATUM: 2015-03-05
BÄST: Trots mycket gitarronani blir det aldrig tråkigt.
BETYG:
ROCKBLADET.se 5 out of 10

Relaterade artiklar