IN FLAMES och TONS OF ROCK bandtävling – finalisterna klara!

SaTons of Rock satte ribban på Fredrikstens Fästning i Halden förra året. En hel midsommar fylld av hårdrock. Nu vill de utöka med ytterligare några svenska band och utlyser därigenom en tävling. Nu är det dags för finalen.

Annons 

 

tons-of-rock-webposter-2015

För utöka med ytterligare ett band från Sverige så hålls en bandtävling på Musikens Hus i GBG den 11 April. I juryn sitter branschfolk, delar av Tons of Rock-ledningen, samt medlemmar från In Flames.

Mer info om TONS OF ROCK finner du via den här.

Banden som har gått vidare till finalen är (utan inbördes ordning):

1) The Last Band (Göteborg)                                                              

Detta hårdrocksband från Göteborg bildades tidligt i 2011, och har sedan spelat et förtitals gigs, mellan annat fyra gig i USA i 2014, Metaltown och som öppningsband på Sweden Rock efter att ha vunnit tävlingen Released – Live & Unsigned i 2013.

 

2) Seventribe (Västerås)                                                                                                

Seventribe har kört på i över 10 år med sin hardcore metall, och har bland annat spelat i Halden vid flera tillfällen. Detta åttamannaband, ”a 16 fist punching machine”, är et livefyrverkeri och kommer garanterat skapa stämning på Musikens Hus.

 

3) Red Bled The Sun (Goteborg)                                                                                 

Red Bled The Sun är ännu et relativt nybildat Götborgsband som spelar ärlig, hård och melodisk rock. Sommaren 2015 utkom DEACYED, som dom sedan har turnerat Sverige och Storbritannien med.

 

4) Trustfall (Göteborg)                                

Trustfall är det nyaste av dessa fyra band, utan at det säjer nått om kvalitén på musiken. Hårt, tungt och argt, Trusfall spelar melodisk death metal i klassisk Göteborgsk tradition. 

Relaterade artiklar