Joe Bonamassa till Ericsson Globe i höst!

Konsertnyhet: Den hyllade och prisbelönte gitarristen – Joe Bonamassa – kommer äntligen tillbaka till Sverige i höst för en konsert i Stockholm. Efter att ha sålt slut tidigare Sverigekonserter gång på gång är det nu Ericsson Globes tur den 1 oktober 2015.

JoeBonamassa2015

Den 25 mars i år släpps ”Joe Bonamassa – Muddy Wolf At Red Rock”, Bonamassas hyllning till Muddy Waters och Howlin’ Wolf inspelad på ett utsålt Red Rocks Amphitheatre – en arena uthuggen ur Colorados majestätiska Rocky Mountains. Konserten släpps som DVD, Blu-ray och CD.

”Man försöker ofta förminska intresset för bluesen men vi kan konstatera att i vart fall 9 000 personer gillar den!”, säger den hyllade bluesrockaren själv om konserten i Red Rock. 

Se trailern här!

Efter att redan i unga år ha rönt stor uppmärksamhet och framgång som gitarrist har nu Joe Bonamassa (född 1977) redan firat 25 år som artist. Han debuterade på scen som tolvåring som förband till bl a B.B. King och framstår idag som en av vår tids allra största gitarrister. Han fortsätter att navigera sig fram på mångsidiga musikaliska stigar där han samlat på sig en imponerande backkatalog i form av plattor, DVD och konserter. Hans förmåga att hämta influenser från en mängd olika håll, utan restriktioner för vad som är ”äkta blues” eller inte, har tillsammans med enorm teknikalitet banat vägen för en karriär som har få motsvarigheter. 

De senaste åren har Bonamassa förärat de svenska fansen med ett antal besök, och varenda gång har trycket på biljetter varit enormt och växt för varje gång. Senast han var i Sverige var 2013 då han stod på Waterfronts scen i Stockholm och bjöd på en helt magisk konsertupplevelse.

Aftonbladets Joacim Persson höjde konserten till skyarna och gav den 4 plus med rubriken: ”Bländande ton, känsla och tajming Bonamassa!” 

Persson beskriver Bonamassas musik med orden: ”Det är blues för dem som älskar blues. Men lika mycket för dem som inte tror sig göra det.”

Denna gång är det Ericsson Globes tur och Joe har lovat bjuda på låtar från sina klassiska album ”Sloe Gin”, ”Dust Bowl”, ”The Ballad of John Henry”, ”Driving Towards The Daylight” och hans kritikerrosade album från 2014 ”Different Shades of Blue”. Bered er på en fantastisk konsert i bluesens tecken från en av vår tids allra största gitarrister.

“Bonamassa’s precision guitar playing is something of a revelation.”
– Classic Rock

“Bonamassa is the new messiah for guitar music lovers.” 
– The Sun

“Bonamassa’s guitar playing and singing are still on a strong upward curve.  Forget derivative. This couldn’t be anyone but Joe.”
– Guitarist Magazine

Datum

1.10 – Ericsson Globe, Stockholm 

Övriga konsertdatum i Norden
29.9 – Hartwall Arena, Helsinki
2.10 – Sentrum Scene, Oslo
3.10 – Falkoner Teatret, Köpenhamn

Biljetter
Biljetterna släpps tisdagen den 10 mars kl 9.00 och kommer kostar 495 – 695 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se / AXS-ombud, AXS.com samt Stockholm Globe Arenas biljettkassa 077-131 00 00. 

Relaterade artiklar