Kinesiska The Muff spelar på Getaway Rock

Förutom att spela på Getaway Rocks Black Stage 2014 gjorde Gävle-bandet Electric Religions en bejublad turné i Kina. Där besökte de bland Gävles systerstad Zhuhai i ett utbytesprojekt mellan de olika städerna. Nu är det dags för det kinesiska rockbandet The Muff att åka ända från Zhuhai för att göra en spelning på Getaway Rock i Gävle i samma syfte. 

Annons 

 

the muff getaway

Den nya generationen rockband från Kina är här. Ett av de mest intressanta är The Muff. Killarna i bandet vill inte sätta en stämpel på sin musik eller låta några regler bestämma hur de ska låta. De tar det bästa från genrer som garage, post rock, shoegazing, metal och blandar det med indiska element för att skapa sitt unika sound. Men egentligen spelar det ingen roll vilken genre de tillhör, det enda du behöver veta är att det här är riktigt bra.

Allt började med att sångaren Rayman och gitarristen Steampunk jammade i Raymans bakgård 2012. Klassiska gitarriff och skönt kompishäng prickades av och till slut blev det även ett par egenskrivna låtar. De fick snart förstärkning i form av bassisten Zan och trummisen Dennis och med det var The Muff ett faktum. De fortsatte att skriva sina egna låtar och blev bokade till att spela på lokala barer i Zhuhai. Efter det gick allt snabbt och scenerna växte. Under det senaste året har de spelat på alla de stora festivalerna i sitt hemland och de säger själva att de älskar den energi som uppstår när de möter publiken. Upplev det du också, vi välkomnar The Muff till Getaway Rock

Getaway Rock Festival arrangeras i Gävle 6, 7, 8 augusti 2015 och biljetterna säljs via Eventim.se.

Relaterade artiklar