Noel Gallagher’s High Flying Birds – Chasing Yesterday

Forna Oasis-frontmannen Noel Gallagher behöver ingen vidare presentation. Han har ett enormt ego och lider av enorm hybris, och kastar ut sig det ena och det andra var och varannan dag i media. När Noel inte käftar och kränker alla i sin omgivning gör han faktiskt riktigt lyssningsvärd musik.

Annons 

 

Noel Gallagher

Det var aldrig meningen att detta album skulle vara banbrytande, och så som titeln avslöjar är det mer en tillbakablick och en hyllning av det förflutna, än något annat. Noel har byggt hälften av sin karriär på att leva på gamla meriter, så det är förståeligt. Albumet börjar med Riverman som i sina första sekunder låter förvirrande likt Oasis megahit Wonderwall, för att sedan gå över till en behaglig midtempo-låt i sann britrock-anda. Noel vet att även den bästa låten som han gör idag oftast inte ens en hälften så bra som den sämsta Oasis-låten. Däremot har Riverman och Ballad of The Mighty I kunnat kastas in i ett gammalt Oasis-album och definitivt passat in och höjt kvalitén.

Noel vet att han inte kommer kunna sälja ut arenor utan sin bror och gamla vapendragare Liam, men Noel har i och med sitt andra album Chasing Yesterday lagt grunden för en riktigt bra solokarriär.

Om han bara kan gräva ner stridsyxan och bli sams med sin bror igen så Oasis kan återförenas hade det varit perfekt. Under tiden får vi njuta av Noels solomaterial och nostalgiskt drömma oss tillbaka till Oasis storhetstid.

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
RECENSION: Chasing Yesterday / Noel Gallagher's High Flying Birds
BÄSTA SPÅR: Riverman
SKIVBOLAG: Sour Mash Records
RELEASEDATUM: 2015-03-02
BETYG:
RB-Betyg-7_10

 

Relaterade artiklar