NY ROCKMUSIK – Fretless: Let’s Get High

Fretless kommer från Göteborg. Vid årskiftet 2010/2011 så släppte killarna sitt debutalbum Local Heroes som verkligen gick hem bland kritiker och radiostationer runt om i världen, men kanske främst i USA där de har sin största fan-base. Nu följer de upp med en ny singel. 

11079381_10152941092898423_108211541_n

Rockbladet lyssnade på singeln Let's Get High:
Det som är uppenbart Fretless är främst sångaren Patte Carlssons lite udda spruckna röst, och att det är ”old-fashioned hardrock”. Det som är annorlunda är att det är mer driv i låten och att den känns modernare, men utan att falla utanför genret vilket dels Pattes gitarrlirande och Dennis Forsbergs baslirande hindrar genom sina snygga inramningar. Kanske är det Fretless nya och unga trummis Ludwig Tornemalm som står bakom denna förändringsakt.
Singeln Let´s Get High är riktigt bra, till och med bättre än övriga låtar som släppts av bandet sedan debutalbumet Local Heroes. Det här är en låt som jag tror kan falla hårdrocksfansen i smaken riktigt bra och den har en bra chans att fungera på radio worldwide.

 

Fretless släpper singeln digitalt via 44 US Records på alla stora nedladdningstjänster 27 mars. Killarna förbereder sig också för att spela in videon till singeln. Än så länge är det inte klart var den ska spelas in eller när den kommer att släppas.

Bandfakta

Medlemmar
Patte Carlsson – Vocals & Guitar
Dennis Forsberg – Bass
Ludwig Tornemalm – Trummor

Inspelningsstudio: Studio Bakery, Appelbo
Mastrad av: Bohus Sound, Kungälv
Producent: Jonas Tornemalm
Text & musik: Patte Carlsson
 

Skribent: Christina Grönlund-Bogren (christina.gronlund@rockbladet.se)

Relaterade artiklar