Volbeats nya video Dead But Rising Live som 360-degree-video

Dead But Rising med Volbeat har nog många hört tidigare. Kanske har lika många också sett låtens officiella video, eller live-videon till samma låt. Men nu har Volbeat gått ett steg lägre och släppte 23 mars en video i en teknik som i alla fall jag inte kan låta bli att imponeras över.

Låten är densamma, publiken stor och Volbeat låter som Volbeat, så vad är nytt?
Jo, den är gjord i 360 graders teknologi i 4k upplösning, vilket innebär att du själv fritt kan dra och flytta på bilden som du vill i 360 grader med hjälp av datormusen. Använder du en Androidtelefon med senaste programvaran när du tittar kan du titta i 360 grader genom att vrida på telefonen.
Oavsett vad man tycker om Volbeat är videon ett nytt häftigt grepp i musikvärlden. Frågorna jag ställer mig nu är vilket som blir nästa band att spela in i 360, vilka vill jag se i 360 och hur kan man ta publiken ett steg längre.
Vill vi det?

Videon är inspelad på Qstock Festival i Finland 2014.

SKRIBENT: Christina Grönlund-Bogren (christina.gronlund@rockbladet.se)

 

Relaterade artiklar