Paul McCartney till Sverige i sommar

Paul McCartneys succéturné ”Out There” har sedan den startade för 18 månader sedan setts av nästan två miljoner fans världen över. Efter 64 konserter i 12 länder tar Paul och hans band äntligen turnén tillbaka till Europa och nio platser som hittills inte besökts under turnén. Vi är otroligt glada att få hälsa Paul McCartney och hans band välkomna till Sverige och Tele2 Arena i Stockholm den 7 juli. Biljetterna släpps torsdagen den 12 mars via LiveNation.se.

Annons 

 

PaulMcCartney

Konserten i Stockholm blir hans första sedan 2011 då han satte en fullsatt Ericsson Globe i gungning med en helt fantastisk konsert. Samtidigt står det också klart att Paul gör sin första festivalspelning i Europa på fem år då han och bandet ställer sig på Roskildefestivalens största scen den 4 juli, och den 7 juli besöker de Norge och Oslo för första gången sedan 2004.

Detta blir alltså andra gången ”Out There”-turnén kommer till Europa sedan juni 2013, då Polen, Italien och Österrike fick besök.

Paul McCartney hälsar:
“Sweden has always welcomed me with open arms and it’s a very special place for me.  I’m delighted to say I’m coming back for another special night this summer. I hope we can match the enthusiasm you’ve always shown us and we can’t wait to see you soon.”

Out There” bjuder på musik från en av de mest älskade repertoarerna i musikhistorien. Paul kommer spela låtar från hela sin långa karriär – som soloartist, medlem i Wings, och självklart även som en Beatle. Konserten kommer även bjuda på material från hans senaste studioalbum ”NEW” som tog världen med storm när det släpptes 2013.

Den tre timmar långa konserten är något alldeles extra och innehåller några av de största musikaliska milstolparna de senaste 50 åren. Med sitt band sedan tio år tillbaka (Paul ‘Wix’ Wickens (keyboard), Brian Ray (bas/gitarr), Rusty Anderson (gitarr) och Abe Laboriel Jr (trummor)) är detta en konsert som inte gör någon besviken. Showen bjuder dessutom på det allra senaste när det kommer till teknik och produktion för att säkerställa att publiken får bästa möjliga upplevelse.

2015 har startat i full fart för Paul med listettaplaceringar med sitt samarbete med Kanye West och Rihanna samt deras gemensamma framträdande på amerikanska Grammy-galan. Ett par veckor senare spelade Paul en intim överraskningskonsert på Irving Plaza i New York, som blev otroligt uppskattat och uppmärksammat. Samma helg framträdde han dessutom på Saturday Night Lives 40-årsjubileumsprogram.

Med stora skärmar, laser, fyrverkerier, unikt videomaterial och världens bästa låtar är en konsert med Paul McCartney så mycket mer än bara en konsert.

www.paulmccartney.com

Datum

9.7 – Tele2 Arena, Stockholm

Relaterade artiklar