Stiftelsen – Kom Som Du Är

Nu är bandet som toppar alla listor äntligen tillbaka med uppföljaren till albumet Dopet som släpptes 2013. Frågan är om bandet verkligen har lyckats denna gång?
kom_som_du_ar_cddvd-31927477-frntl

Efter förra floppen med albumet "Dopet" som i mina ögon och öron inte alls var färdigskriven utan släpptes enbart för den stora uppmärksamheten som bandet fick efter debutalbumet "Ljungaverk" från 2012, kände jag intuitivt att detta bara kan bli bättre.

Detta album innehåller allt från den dansvänliga "Hon Finns Överallt" till den starkt politiska "Giften", bandet är duktiga på att fånga sin musik i nuet och alltid leverera stora hitlåtar som ligger hundra veckor på Svensktoppen.

"Jag Lovar (svårmod, julusi & Kärlek Vol.1)" & "Min Egen Ängel (svårmod, julusi & Kärlek Vol.2)" är konceptlåtar som verkligen fungerar i alla lägen, även om jag föredrar de grymma texterna i dessa två låtar på grund av det otroligt starka budskapet. 

Titelspåret skulle jag beskriva som ett instrumentalt nervsammanbrott, att till en början spela ett parti av funk för senare bryta av med ett tung hårdrocks riff gör mig glad – hade jag inte vetat att det var Stiftelsen från första början hade jag aldrig gissat att det var dem. Bra jobbat.

För att avsluta detta album krävs det en ballad, eller rättare sagt jullåten "Lilla Mamma" som känns lite malplacerad, denna hade dem enbart kunna släpp som singel.
Jag är mycket nöjd med detta verk eftersom förra plattan inte alls tilltalade mig, nu väntar en utsåld klubbturné genom Sverige som Rockbladet kommer besöka.

"Förgiftat Vatten Och Vita Blomsterängar"

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
RECENSION AV: Stiftelsen / Kom Som Du Är
SKIVBOLAG: Universal Music
RELEASEDATUM: 25/3
BÄSTA LÅT: Parasit
BETYG: RB-Betyg-8_10

Låtlista – Kom Som Du Är

1.Bara brustna band
2.Hon finns överallt
3.Parasit
4.Nu har vi varann
5.Jaglovar (Svårmod, jalusi & kärkel vol. 1)
6.Giftet
7.Min egen ängel (Svårmod, jalusi & kärlek vol. 2)
8.Kom som du är
9.Vår sommarnatt
10.Irené
11.Lilla mamma

BANDFAKTA – Stiftelsen

MEDLEMMAR
Micke Eriksson – Gitarr
Robban Pettersson – Sång & Gitarr
Arne Johansson – Bas
Martin Källström – Trummor

DISKOGRAFI
Ljungaverk – 2012
Dopet – 2013
Kom Som Du Är – 2015

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Stiftelsen2015-04

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar