Battle Beast: finsk hårdrocksfest en tisdagskväll i Tokyo

Rockbladets man i Tokyo, Stefan Nilsson, drog på sig sina gröna Converse och gick iväg för att vara med på Battle Beasts finska hårdrockskalas i Tokyo.

DSC_2305

En gråmulen och regnig tisdagskväll bjuder finska Battle Beast upp till hårdrocksdans på klassiska Club Quattro i Shibuya-distriktet av Tokyo. Om vädret utomhus är tråkigt så är stämningen inne på klubben desto muntrare.

Battle Beast inleder med “Far Far Away” från senaste plattan “Unholy Savior” som släpptes i januari och fortsätter med “I Want the World” från samma platta. Det är fullt ös från början. Battle Beast var i Japan i oktober för den stora hårdrocksfestivalen Loud Park. Den spelningen vann bandet många nya japanska fans på och det märks när de nu är tillbaka för en klubbturné där publiken, iklädd Battle Beast-tröjor, sjunger med i alla låtarna.

I balladen "Sea of Dreams" lugnar det sig i några minuter men med följande "Unholy Savior" är det fullt ös igen.

DSC_0831 (2)

Sångerskan Noora Louhimo är en ledargestalt på scen, Japanerna äskar henne. I en hårdrocksvärld fylld av gamla gubbar lyser denna exotiskt blonda vokalist starkt. Men, she doesn't only look the part, hon kan sjunga också och och kan ösa på scen.

Battle Beasts grundare, gitarrist och låtskrivare Anton Kabanen hoppade av bandet i februari och är på denna turné ersatt av inhopparen Joona Björkroth (bror till bandets keyboardist Janne Björkroth) på gitarr och han gör ett bra jobb. Kan Joona också skriva låtar så behöver inte bandet fundera på om detta är en tillfällig eller permanent lösning.

En av Battle Beasts hits är "Enter the Metal World" och det är just det som det här bandet och dess shower handlar om. Det osar 80-talshårdrock om dessa finnar. Lite Accept, lite Warlock, lite Helix, lite WASP, lite New Wave of British Heavy Metal, men i en härlig blanding som bandet gör till sin egen. Battle Beast bjuder på ren och rak hårdrock. Fullt av ös och glädje utan komplikationer. Bandnamnet och de flesta av texterna följer en lång hårdrockstradition av slag, segrar, död, synder och galenskap. Otrendigt och bra.

DSC_0162

Text: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Foto: Mikio Ariga
Artist: Battle Beast
Plats: Club Quattro, Shibuya, Tokyo, Japan
Datum: 2015-04-07
BetygRB-Betyg-7_10

 

Bandfakta – Battle Beast

Noora Louhimo – sång

Eero Sipilä – bas

Pyry Vikki – trummor

Juuso Soinio – gitarr

Janne Björkroth – keyboards

Joona Björkroth – gitarr

 

Låtlista

 1. Far Far Away
 2. I Want the World…and Everything in It
 3. Out on the Streets
 4. Let it Roar
 5. Into the Heart of Danger
 6. Madness
 7. Black Ninja
 8. Sea of Dreams
 9. Unholy Savior
 10. Iron Hand
 11. Victory
 12. Touch in the Night
 13. Show Me How to Die
 14. Kingdom
 15. Enter the Metal World
 16. Out of Control

Relaterade artiklar