Bohemian Lifestyle – Libertánah (Singel)

Boemian Lifestyle – Stockholmskidsen från söderförorten Älvsjö har skippat soundet av halvtaskiga demo-inspelningar och av murriga klubb-gig och har äntligen fått den ansiktslyftning som behövdes för att ge skymt om deras sanna potential. 

10374509_792621304124703_2495995270795330317_n

De sjunger om att Freedom is back in town, och titelnamnet Madame Libertánah, samt Sergeant Pepper-uniformerna (läs kläder från Franska Revolutionen) i videon tyder på att någon form av revolution och att aldrig ge sig. Bandet spänner musklerna, drar upp gitarrernas gain, tajtar till soundet med tjocka komprimmerade trummor och melodiösa stämmor, men inget av det här låter som en universell revolution: Snarare en personlig revolution. Bandet är ett kompromisslöst okomplicerarat tradiotionellt rockband, men i och med singelns video så påminns jag starkt om vad som är så uppenbart: Ett slags tipptåande kring något lätt identitetskris – Hård mot mjuk attityd, radiovänlig mot mer punkig indie-label attityd, glimten i ögat eller bristen på. Allt är en väldig röra och eftersom detta är titelspåret till det kommande debutalbumet är jag väldigt skeptisk till bandets första fullängdare.

Hoppas Madame Libertánah kan komma med lite ordning och inte bara upprorets kaos. 

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
BETYG:  RB-Betyg-6_10

Relaterade artiklar