Casablanca släpper ny singel och signar med Despotz

Idag släpper Casablanca nya singeln My Shadow Out Of Time. Från kommande albumet Miskatonic Graffiti.

Casablanca-bandbild-2015

I höst kommer tredje fullängdaren Miskatonic Graffiti! Skivan är ett konceptalbum i tre delar, vi får följa historier och händelser, som utspelar sig i den lilla fiktiva staden The Mountains, men bjuds också på en resa mot rockens innersta kärna och människans existentiella meningslöshet. Allt under det kallt nonchalanta kosmos. Som om Ziggy Stardust mötte H.P. Lovecraft i Twin Peaks!

Nya singeln 'My Shadow Out Of Time' släpps idag. Lyssna på den här: 

Casablanca är Anders Ljung, Josephine Forsman, Mats Rubarth, Erik Almström, Erik Stenemo och Ryan Roxie. De två sistnämnda medverkar dock inte på kommande skiva. Bandet är mycket glada över samarbetet med Despotz.

"Vi ser svinmycket fram emot att släppa vår tredje fullängdare på Despotz Records! Vi tror att dom är helt rätt bolag för vårt konceptalbum Miskatonic Graffiti, så vi välkomnar dom med på resan, tillsammans med nya gitarristen Erik Almström!", hälsar Josephine Forsman.

 

Miskatonic Graffiti är ett album om individen och kollektivet, två lika viktiga storheter som bör existera i samklang om mänskligheten ska ha en chans. Där i balansen finns nyckeln till seger eller nederlag och den avgörande koden till framgång eller undergång. Den tredje fullängdaren från Casablanca är ett konceptalbum baserat på Chuthulu-mytologin, med en twist.

Före människan var det The Old Ones som styrde världen hävdade H.P. Lovecraft! Men innan The Old Ones, härskade The Original Human Being of The Golden Void (The Originals) hävdar nu Casablanca!

The Originals var varelser fria från vidskepelser och religion. Upplysning, kunskap, stil och rock 'n' roll dominerade. Men sedan kom The Old Ones… The Originals besegrades och fjättrades i en annan dimension av The Old Ones, som snart skulle komma att dela deras öde. Sedan dess har The Old Ones haft ett begär att återvända, krossa den moderna människan och styra världen igen. Även The Originals hade en orubblig vilja att på ett eller annat sätt återvända och förbereda mänskligheten i tid innan världen åter kastas in i ett totalt mörker.

Det här är en berättelse som istället för total kosmisk terror väljer att lyfta fram passionerade och starka livsöden i en nästan hopplös situation. Trots civilisationens stundande sammanbrott ges varken fajten upp, eller tanken på sex, kärlek, rock och snabba bilar.

Albumet är producerat och inspelat sommaren 2014 i Solna, Stockholm av Anders Ljung, Mats Rubarth, Erik Almström och Josephine Forsman, tillsammans med tekniker Jon Bordon.

Miskatonic Graffiti släpps i höst. Den 21 april åker bandet på turné i Spanien. En Sverigeturné kommer utannonseras längre fram.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NY ROCKMUSIK: Casablanca – My Shadow Out Of Time (Singel)

 

BANDFAKTA – CASABLANCA

MEDLEMMAR

Anders Ljung – Vocals
Ryan Roxie – Guitar
Erik Stenemo – Guitar
Mats Rubarth – Bass
Josephine Forsman – Drums
Erik Almström – Guitar

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar