Dragonforce på The Tivoli 2/4

Dampmetal kungarna Dragonforce, gör ett turnéstopp på The Tivoli i den vackra staden Helsingborg.

150402-Dragonforce-TheTivoli-SH-Bild24

Bandet som är ute på världturné för sitt sjunde album ”Maximum Overload”, exploderar som vanligt ut på scenen. Redan från början är det full fart och man märker att de är vana vid lite större utrymme eftersom de springer in i varandra, Herman Lis väldigt långa hår verkar ha en otrolig förmåga att både trassla in sig i allting och att inte fastna i något där han hoppar runt.
I mitten av den lilla scenen är det en upphöjning och där nästan slåss gitarristerna Herman Li och Sam Totman med sångaren Marc Hudson om att stå när det blir dags för solon, och solon är det gott om. Det vet naturligtvis publiken som mest består av det manliga könet i alla åldrar.
Till ”Three Hammers”, den andra singeln från nya skivan, lyckas Herman få igång den något reserverade publiken till att klappa händer. 

Nya trummisen Gee Anzalone smälter perfekt in i bandet där han sitter och ler ständigt bakom trummorna. Trots det är det Sam som är den mest underhållande, han dricker en klunk öl varannan minut från Corona flaskorna som står strategiskt utplacerade med sugrör på varje mikrofonstativ och att han kan både dricka och spela i den hastigheten är imponerande. ”Through The Fire And Flames” är låten som alla väntar på och som således också får mest gensvar, tacka spelet Guitar Hero för det.

Efter giget passade jag på att ta en pratstund med Herman Li, upplägget är väldigt enkelt: Han får själv recensera kvällens show.
Så Herman, vad tyckte du om kvällens gig?
-Jag tyckte det var en bra och rolig show, det var första gången vi spelade här. Det var speciellt kul att kunna stå så nära fansen. Både jag och resten av bandet hade skoj på scenen.
Hur kommer det sig att ni inte besökt Helsingborg innan?
-Förutom festivaler, Stockholm, Malmö och Göteborg så har vi inte direkt spelat på mindre orter i Sverige, så vi försöker att utvidga var vi spelar för att folk inte ska behöva resa långt för att se oss och även så att folk som aldrig har fått en chans att se oss, kan komma och titta på oss.
På en skala från 1-10, vilket betyg skulle du ge er själva ikväll?
-Hmm… Med hur vi kan spela så skulle jag betygsätta oss som en 6:a!
Oj, varför bara en 6:a?
-Jo, för om du har sett oss på en större scen så vet du att vi hoppar, snurrar och flyger runt så mycket vi bara kan. Det var svårt att få utlopp för energin på den här mindre scenen.
Vad vill du säga till de Svenska fansen?
-Tack för att ni kom ikväll och vi ses fler gånger!

Herman må vara självkritisk, själv ger jag dem en stabil 7:a medans jag promenerar ut i Helsingborgsnatten på nya äventyr.

SKRIBENT: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
FOTO (The Tivoli): Sofia "Satanja" Hellberg (satanja@rockbladet.se)
FOTO (Sticky Fingers): Amalie Antonsen (amalie.antonsen@rockbladet.se)
EVENT: Dragonforce / The Tivoli / Helsingborg
DATUM: 2015-04-02
BETYG:
RB-Betyg-7_10

 

BILDER – THE TIVOLI

 

BILDER – STICKY FINGERS

Relaterade artiklar