Getaway släpper nya akter – Raised Fist, Thundermother, The Resistance + fem band till

Dagens släpp bjuder på ett av Sveriges hårdast arbetande band: Raised Fist. Som inga andra har de regerat över den svenska hardcorescenen och efter 22 år är de fortfarande lika hungriga, lika förbannade, som när de som tonåringar var med och skapade själva definitionen av svensk hardcore. Kanadensiska Protest the Hero förärar oss med sin närvaro och ger oss en högenergisk liveshow vi sent kommer glömma. Vi får även besök av helvetespunkarna i Totalt Jävla Mörker som efter fyra års tystnad återuppstått som ett reellt samhällshot, och tillsammans med dödsmetallarna i The Resistance, rockhjältarna Thundermother, Trail of Feathers och Captain Crimson samt de hårda rockarna i Skogen Brinner är de dagens nytillskott till Getaway Rock i sommar. 

raised-fist-bandbild-2015

Raised Fist förtjänar all vår respekt. Efter 22 år som en av de viktigaste och hårdast arbetande hardcorebanden är de fortfarande lika vitala och delar ut lika många kängsparkar som när de släppte första plattan som tonåringar. De har sedan dess uppfunnit ett sound som de är ensamma om, och blandar old school hardcore med influenser från black metal, punk och rock ’n’ roll. Något som har gjort dem odödliga i metalsvängen: personer som Bruce Dickinson, Lou Koller (Sick Of It All) och Jona Weinhofen (I Killed the Prom Queen, ex-Bring Me the Horizon) har sällat sig till den inte så blygsamma fanskaran.

I januari släpptes sjätte albumet ”From the North”, med ett sound som återgår till deras norrländska punkrötter och i dina högtalare låter det ungefär som att bandet gått på en scen två meter ifrån dig och nu går lös på vardagsrumsinredningen. Raised Fist lever inte efter andras regler utan gör bara vad de har lust med. Det ska vi vara sjukt glada över. 

Protest the Hero har skapat sig ett så unikt uttryck att det är omöjligt att placera dem i något fack. Om man med kniven mot strupen var tvungen att beskriva hur det låter skulle man kan säga att deras sound är en blandning av progressiv metal med teatraliska inslag, något deras fans verkar minst sagt nöjda med. Det var nämligen de som bekostade bandets senaste album ”Volition”, genom en crowdfunding-insamling. Målet var att Protest the Hero skulle slippa anpassa sig till skivbolagens villkor och krav, och istället kunna spela in vad de verkligen ville. Väl investerade pengar, tycker vi. 

Totalt Jävla Mörker har under sin 15 år långa karriär släppt fyra kritikerrosade album. Skellefteåbandet är ett respekterat liveband och har gjort sig ett namn genom sina beryktade konserter. 2010 valde bandet att stänga dörren till omvärlden för att få arbetsro och samla kraft och inspiration till vad som komma skall. I sommar är det dags att visa var skåpet ska stå: helvetespunken är tillbaka. Totalt Jävla Mörker ska upplevas live.

The Resistance är en supergrupp bestående av medlemmar från In Flames, Grave och The Haunted, där klassisk dödsmetall gifter sig med aggressiv trash och hardcore. Resultatet av äktenskapet? En ettrig liten snorunge som gör allt för att få dina öron explodera och din nacke att brytas.

Dessutom välkomnar vi Thundermother som spelar tvättäkta rock ’n’ roll i med bra drag och spelglädje. De har spelat med band som Turbonegro, Candlemass, Danko Jones och Bonafide och är utan tvekan Rocksveriges nya favoritband. Trail of Feathers kommer med nya EP:n “Love and Theft” i bagaget, så gör dig redo för en injektion av rock, blues och soul som botar även de värsta fall av vardagsångest och tristess. Captain Crimson bjuder in till en högintensiv liveshow med bluesig rock ’n’ roll med band som Jethro Tull och The Grand Hogs som husgudar och vi släpper lös Skogen Brinner till att göra det de gör allra bäst: spela rutten hårdrock med mycket driv och färre krusiduller. 

Tyvärr har Emmure tvingats ställa in alla kommande spelningar och därmed också besöket på Getaway Rock, på grund av Frankies läkningsprocess. 

 

Hela dagens bandsläpp: 

Raised Fist
Protest the Hero
Totalt Jävla Mörker
The Resistance
Thundermother
Trail of Feathers
Captain Crimson
Skogen Brinner

 

Samtliga hittills klara akter: 

Rob Zombie, Black Label Society, Status Quo, Ghost, Hammerfall, Accept, Helloween, Backyard Babies, Saxon, Takida, Einstürzende Neubauten, Raised Fist, Graveyard, At The Gates, Hardcore Superstar, Dark Funeral, Apocalyptica, Sick of it All, Anaal Nathrakh, Sepultura, Suicide Silence, Deathstars, Protest the Hero, Belphegor, Transport League, Spiders, Crucified Barbara, Electric Boys, Totalt Jävla Mörker, Betraying the Martyrs, Carnifex, Atlas Losing Grip, The Resistance, Inquisition, Cattle Decapitation, Toxic Holocaust, Thundermother, Iron Lamb, Besserbitch, Trail of Feathers, Nale, Captain Crimson, Dr. Living Dead!, Skogen Brinner, God Damn, 2 The Gallows, The Muff 

 

Getaway Rock Festival arrangeras i Gävle 6, 7, 8 augusti 2015 och biljetterna säljs via Eventim.se.

getaway-2015-bandslapp-20150424

Relaterade artiklar