Halestorm – Into The Wild Life

Halestorm har nu släppt sitt tredje album Into The Wild Life, ett album som varierar mellan pop-låtar som påminner både om Pink! och Anastacia tillsammans med mer klassiska Halestorm-rock-låtar där Lzzys unika riviga rockröst återigen brutalt kommer som en smäll rakt i ansiktet. Inspelning av nya skivan gjordes med helt ny approach med ny producent och studion var inte mindre än en ombyggd kyrka i Nashville, vad har det inneburit för slutresultatet?

Annons 

 

Halestorm-IntoTheWildLife-Cover

Halestorm med Lzzy Hale i fronten är ett otroligt hårt arbetande band som turnérar oerhört mycket, det sägs att de kommer upp till 200-250 spelningar per år världen över. Den tid de tillbringar på vägarna används ofta till att skriva nytt material. När jag lyssnar på ”Into The Wild Life” får jag direkt känslan av att de tagit ett mycket bredare grepp när det kommer till inspiration. Skivan är inspelad med ny producent, Jay Joyce, som bland annat jobbat med The Wallflowers och Emmylou Harris. Platsen för inspelning var en ombyggd kyrka i Countryrockens huvudstad Nashville.

Jag har följt bandet sedan de gjorde sin första spelning i Sverige för snart fem år sedan på en Banditfest på Pub Anchor i Stockholm. Kombinationen mellan de tunga gitarr-riffen och Lzzys fantastiska närvaro både på scen och med sin makalösa röst har fängslat mig från dag ett. Så spänningen och förväntningarna när de släpper nytt material är extremt höga.

Inledningsspåret Scream är en fortsättning både stil och soundmässigt från deras tidigare skivor, det är ett bra tryck i refrängen och den andas verkligen ett modernt skapande Halestorm, jag diggar det skarpt.

I Am The Fire och Sick Individual har de tagit sina gitarr-riff och blandat upp det med mer popigare arrangemang både från Anastacia, Gwen Stefani och Pink!. Det är rätt så catchigt, men det är nånting som inte riktigt gifter sig och jag är inte helt nöjd utfallet. Låtarna sätter sig förvisso i minnet, men de olika partierna av låtarna skiljer sig på ett sätt att det känns som de är två olika spår, vilket får mig att tappa helheten.

Låtarnas variation på Into The Wild Life är som ni säkert nu förstår verkligen stor. Du kommer få uppleva det klassiska Halestorm-rock-soundet med Lzzys makalöst härliga och riviga röst. Två stora favoriter är Mayhem och I Like It Heavy, där det riktigt gnistrar av energi, starka riff och ståpäls när Lzzy tar ton.

Jag tycker det är otroligt kul när artister och band vågar gå utanför sin trygga zon och finna inspiration och kreativitet i andra musikstilar. Samma gäller så klart även Halestorm. Flera stycken av de nya låtarna så som Dear Daughter, New Modern Girl, Bad Girls World och What Sober Couldn’t Say är mycket välskrivna låtar mer åt det popiga stuket, där Lzzys sårbarhet och känslighet i sin röst kommer fram. Dear Daughter och Bad Girls World är två riktigt bra ballader, men de andra två spåren gör att jag tappar den röda tråden av skivan och det sänker tyvärr betyget en del.

När jag ska summera upplevelsen av Into The Wild Life så måste jag ändå säga att det är ett mycket intressant album som med all säkerhet både kommer flörta och dra till sig en ännu bredare publik, framför allt om de kommer våga släppa vissa av de lugna låtarna som singlar. Min absolut största favorit är avslutningsspåret I Like It Heavy, det är en verkligen en låt som innehåller allt som just är så bra med Halestorm, tungt  tempo, starka riff, kaxig ton i sången, en låt alla kommer hoppa och studsa till under deras LIVE-framträdande. Måste även ge en stor eloge till den avslutande minuten av låten där Lzzy kör en blues-accapella likt Janis Joplin.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
ALBUM: Into The Wild LIfe / Halestorm
SKIVBOLAG: Warner / Atlantic Recording
RELEASEDATUM: 2015-04-10
BÄSTA SPÅRET: I Like It Heavy
BETYG:
RB-Betyg-7_10

 

BANDFAKTA – HALESTORM

MEDLEMMAR

Lzzy Hale – lead vocals, rhythm and lead guitar, keyboard
Arejay Hale – drums, percussion, backing vocals
Joe Hottinger – lead guitar, backing vocals
Josh Smith – bass guitar, backing vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK |

 

Relaterade artiklar