Millencolin – True Brew

Örebros stoltheter och pionjärer Millencolin är äntligen tillbaka efter 7 år av tystnad, plattan är en värdig uppföljare till Machine 15 som släpptes 2008 men frågan om det verkligen kan bli bättre?

TUItpZ6

Sen starten 1992 har Örebro-bandet Millencollin skördat framgångar inom punkensscenens värld, framgångs sagan med genombrottsplattan "Pennybridge Pioneers" lever fortfarande och är en av mina absoluta favoritplattor inom dess genre. True Brew är ett verk som kommer från hjärtat, med sina tidigare melodier samt nya influenser har bandet skapat sitt livsverk och även nu satt en milstolpe i svensk musikhistoria.

Även om man kanske har hört det mesta förut och känner igen vissa saker så gör det ingenting,det är därför jag gillar det, att bandet kör på sin grej och verkligen stannar kvar utan att exprimentera för mycket. Öppningspåret "Egocentric Man" sätter verkligen ribban för vart detta ska sluta, även första singeln "Sense And Sensibility" som var det första smakprovet på vad som komma skall gjorde mina förväntningar höga.

Även titelspåret är ett knyte Street Punk så amerikansk så att det bara skriker om det, bästa låten på plattan om du frågar mig. "Wall Of Doubt" kommer inte långt efter med sin stämningsfulla pianoslinga ibörjan som senare exploderar och blir ett typisk Millencolin breakdown.

Nu laddar jag för bandets releasefest på Ritz i hemstaden Örebro på Fredag den 24 april, jag hoppas jag får höra några nya låtar men även några gamla godingar från härliga 90-talet när bandet var som störst..

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
RECENSION AV: Millencolin / True Brew
SKIVBOLAG: Epitah Records
RELEASEDATUM: 22/4
BÄSTA LÅT: True Brew
BETYG:
RB-Betyg-8_10

BANDFAKTA – Millencolin

MEDLEMMAR

Nikola Sarcevic – Sång & Bas
Mathias Färm – Gitarr
Erik Ohlsson – Gitarr
Fredrik Larzon – Trummor

DISKOGRAFI

1994 – Same Old Tunes
1995 – Life on a Plate
1997 – For Monkeys
1999 – The Melancholy Collection
2000 – Pennybridge Pioneers
2002 – Home from Home
2005 – Kingwood
2008 – Machine 15
2015 – True Brew

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Millencolin_MegaImage_RCMYs2c.jpg.600x375_q90


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Jim Bergqvist

Skriver recensioner, artiklar, reportage, intervjuer.
Fotograferar konserter osv..Livets Teater Lämnar Dig Tom Och Full Av Hål...
/Håkan Hellström

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar