Scar Symmetry och Deals Death på Hugos – Finspång – 11 april 2015

Scar Symmetry och Deals Death är ute på en miniturné tillsammans. Första spelningen var på L’orient i Linköping den 10e april, den 11e april spelade de på Hugos i Finspång.Turnen fortsätter i Sala den 18e april och den avslutas i Stockholm den 25e april.

Annons 

 

150411-DealsDeath-ES‐Bild05

Banden har samarbetat tidigare på bland annat en Englandsturne och en Sverigeturne. Det klickade mellan banden direkt så därför var det en självklarhet att de skulle ut och spela tillsammans igen. Inga av banden kommer att vara ute på några festivaler i sommar däremot har de båda som mål att skriva nytt material för att sedan gå in i studion innan årets slut.

Scar Symmetry har också inlett ett samarbete med Zeni, de marknadsför deras Metalkalsonger som de med glimten i ögat säger är kalsonger för riktiga män.

Grabbarna i Scar Symmetry har mycket humor och skämten haglar mellan medlemmarna. Per säger med glimten i ögat ”Min kropp är ett kärl där de kreativa juicerna blandas för att sedan rinna som musik över mina läppar” varav Kenneth kontrar ”Det är Henrik och Per som är den kreativa processen av vårt musikskapande."

Scar Symmetry spelar en progressiv black metal. Namnet passar bandet bra för det är verkligen det nakna, sårbara i sången som möts och harmonierar väl mot den tunga musikväggen. Det är en skön harmoni och publiken bjuds på en bra show. Det märks att det är trogna fans på plats med bandloggor på t-shirts. Stämningen är god och Scar Symmetry blir inropade för encore tre gånger. Bandet har ett bra scenspråk och det syns att de har roligt på scen. Robban kommer vi att kunna se som gäst DJ i Linköping den 9e maj på Bikers Day.

Scar Symmetry: RB-Betyg-9_10

Deals Death öppnade som förband åt Scar Symmetry och det är ett band som spelar melodiös black metal. Grabbarna i Deals Death är på gång med att skriva nytt material och ska så småningom in i studion men när är inte riktigt spikat. De kommer under sommaren att vara inblandade som gästmusiker i andra band men var och med vilka vill de inte avslöja i nuläget. De säger själva att de är i det skedet där alla i bandet har roligt och vill leverera till 100% vilket märks väl när de står på scen. De är tajta både musikalsikt och i scenspråket. Fansen bjuds på en bra show. När Olle går på scen och säger ”Hej Finspång,jag vet inget om detta ställe eller vänta,jag vet en sak ! Finspångsfylla!!!". Publiken hurrar och när Olle gör om refrängen till Finspångsfylla har han hela publiken med sig och de skanderar ihop med sångaren och händerna höjs i hyllning till bandet.

Den tunga väggen av deras musik harmonierar väl ihop med Olles röst.

Deals Death: RB-Betyg-9_10

KOLLA IN HELA BILDSERIEN – Scar Symmetry

Skribent : Christina ”Stina ” Wernersson
Fotograf: Elin Ståhl

Relaterade artiklar