Stiftelsen – Club 700, Örebro 18/4

Aktuella med tredje plattan "Kom Som Du Är" är hitmakarna Stiftelsen ute på klubbturné som ringlar sig från Malmö till Sundsvall, denna kväll var det dags för Örebro och Club 700. Frågan om succén även håller sig live?

Annons 

 

Lika hatade som älskade säljer bandet alltid ut spelstället vart dom än är någonstans i vårt avlånga land, även guldplattorna brukar band greppa tag i rätt tidigt efter nya släppet ifråga. Att bandet är ett vinnande koncept bland alla åldrar kan ingen säga nått om men frågan är hur bra dom egentligen är på den musikaliska biten utifrån mina öron.

Jag har aldrig skådat Club 700 så fyllt med människor, då kan jag nämna att jag både sett In Flames och Ghost på samma scen. Publikens humör var på topp men höjdes rejält när bandet kliver på och drar igång låten "Iréne" som är bandets lite mer Street Punk inspirerade dänga.
Även "Vart Jag Än Går" & "Giftet" är 2 st bra stämmninghöjare, en superhit som har ca 45 miljoner streams på Spotify, då har man gjort nått rätt..

Bandet bjöd även på "Parasit" från nya albumet samt "Min Egen Ängel" där sångerskan Sanna Lindström gästade bandet, kvällens bästa låt samt att nackhåret reste sig under några frekvenser i låten.

Efter bandets sista låt "Rotlös" tonar ut och bandet tackar för sig själv händer nått, om det var planerat eller om det bara var en ren impuls att bandet börjar spela en snabbversion av låten "Jag Lovar", riktigt cool var det i vilket fall.
Detta var andra gången jag så bandet och vilken utvecklingen dom gjort sen 14:e Februari 2013, riktigt bra liveshow och grym publik… Vi syns nästa gång och då kanske längst fram på andra sidan kravallstängslet.

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

Skribent: Jim "Berkan" Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jim "Berkan" Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
KONSERT: Stiftelsen
ARENA: Club 700 / Örebro
DATUM: 2015-04-18
BETYG: 7/10
BÄSTA LÅTEN: Sanna Lindström's sånginsats på Min Egen Ängel

BANDFAKTA – Stiftelsen
Robert Pettersson – Sång Och Gitarr
Micke Eriksson – Gitarr
Arne Johansson – Bas
Martin Källström – Trummor

| FACEBOOK | HEMSIDA |

DISKOGRAFI
Ljungaverk – 2012
Dopet – 2013
Kom Som Du Är – 2015

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar