Summoned Tide tog hem segern i Wacken Metal Battle Sweden 2015

Summonded Tide från Robertsfors tog hem segern i Wacken Metal Battle Sweden 2015. Tävlingen avgjordes 4 april på Maxim-Nöjesstationen i Gävle. Fyra band tävlade om att få spela i augusti på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland.

wacken-metal-battle-sweden-logo

Summonded Tide vann svenska uttagningen av Wacken Metal Battle 2015. På plats fanns en proffsjury bestående av personer verksamma inom musikindustrin och under ledning av ordförande Anna Rolander666 Songs. Motiveringen lyder:

Årets vinnare av Wacken Metal Battle Sweden har visat prov på stor musikalitet och scennärvaro från alla medlemmar. Det här samspelta bandet levererar känsla, budskap, bra låtar och giget var en riktig upplevelse. Juryn är enad och vi tror att ni kommer att gå hela vägen på Wacken Metal Battle Sweden 2015. Vinnaren av Wacken Metal Battle Sweden är Summonded Tide! ” 

Världsfinalen av Wacken Metal Battle avgörs på Wacken Open Air den 29-30 juli 2015. Summonded Tide får även spela på Sabaton Open Air 13-15 augusti, en backdrop från Bandshop, ge ut en låt på 666 SONGS samt att sångaren Rickard Thelin får en crash course om rösthälsa, rensång, extrema effekter med Sveriges röst- och "Complete Vocal Technique"-guru Annika Holmberg.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya okontrakterade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Kina, Japan, Kanada, Indien, Ryssland, Mexiko, Sydafrika, Färöarna och Israel. Nytt land för i år är Wacken Metal Battle Middle East (Egypten, Jordanien. Libanon och Förenade Arabemiraten). Sverige är med för sjätte året.

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus scenen på Wacken Open Air den 29 – 30 juli 2015. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2015, blev utsåld på mindre än 12 timmar, vilket var rekordsnabbt. 

Relaterade artiklar