The Dead Daisies – Ett hett band med medlemmar från många av de största hårdrocksbanden

Influerade av 70-talet och början av 80-talets hårdrock är The Dead Daisies ljud souligt och lätt att relatera till.  Delar av The Faces, Bad Company och Foreigner: unik sång, bluesiga riff, stora refränger ochkraftfulla melodier. Skickliga musiker och minnesvärda spelningar – bandet levererar Rock & Roll av den bästa sorten och skaran av fans expanderas ständigt.

Annons 

 

 

Bandet består av några utav världens bästa rockmusiker men line-upen är roterande.  Detta inkluderar: Richard Fortus (Guns N 'Roses / The Psychedelic Furs), Dizzy Reed (Guns N' Roses / Hookers och Blow), Darryl Jones (Rolling Stones), Charley Drayton (X-eftertänksam Winos / The Cult), Jon Stevens (Noiseworks / INXS), Brian Tichy (Ozzy Osbourne / Billy Idol), David Lowy (Red Phoenix / Mink), John Tempesta (The Cult / Rob Zombie), Marco Mendoza (Thin Lizzy / Whitesnake), John Corabi (Motley Crüe / RATT), Alex Carapetis (Julian Casablancas + The Voidz / Nine Inch Nails), Bernard Fowler (The Rolling Stones) och Frank Ferrer (Guns N 'Roses / The Psychedelic Furs).

I början av 2013 fick bandet en förfrågan om att vara förband åt ZZ Top i Australien. Deras utstrålning i kombination med bra spelningar gjorde att ordet spred sig snabbt och The Dead Daisies fick vara förband åt Aerosmith på sin första australienska turné på 23 år. I augusti samma år blev bandet introducerade för den amerikanska publiken genom att de headlinade Rockstar Energy Drink UPROAR Festival och spelade på en utav de stora scenerna tillsammans med Alice In Chains och Jane’s Addiction för att nämna några. 

Efter det åkte The Dead Daisies till Storbritannien och spelade 18 spelningar med Black Star Riders. Deras konsert på The Underworld i Camden fick skyhöga betyg.

Bandets första singel "Lock 'N' Load" med Slash blev en internationell hit och stormade amerikanska och brittiska radiostationerna genom att bli #1 på Planet Rock Radio med Classic Rock Magazine notering om att det var en utav de bästa låtarna det året. Bandets andra singel "Washington" gick till #18 på Rock radio (MediaBase) i USA och fick speltid på Triple M i Australien.

The Dead Daisies gjorde två spelningar i Israel år 2013 där en sålde slut på rekordtid. Konserten på The Barby i Tel Aviv lämnade publiken med ett leende på läpparna och med en strävan efter att få se bandet igen.

År 2014 började med att de i februari återvände till Australien för att spela ett antal konserter för den ständigt växande publiken i hemstaden. I juli åkte bandet till USA, där spelade de 9 spelningar som en hemlig gäst åt Lynyrd Skynyrd & Bad Company. I augusti lirade bandet med Def Leppard och Kiss – även die-hard fansen imponerades av The Dead Daisies potential.

Den 5 augusti släppte The Dead Daisies sin nya EP och singel "Face I Love". I samband med releasen släpptes även en Facebook app som gav fansen en möjlighet att medverka på EPns omslag och fansens ansikten fick vara med på omslaget. Epn med det udda omslaget tog sig ända upp till topp 25 på Rock Radio (MediaBase) i USA.

I oktober släppte de nästa singel "Angel In Your Eyes", precis innan det var dags för bandet att göra sin första spelning på de vida haven tillsammans med veteranerna i Kiss på Kiss Cruise IV runt Bahamas. I november och december återvände The Dead Daises till Australien. De spelade i Melbourne, Adelaide, Brisbane och Sydney, genomförde även mycket efterlängtad konsert i Perth. Bandet spelade även med den legendariska Jimmy Barnes på Nya Zeeland.

Som med alla andra år för The Dead Daisies, 2015 kommer inte bli annorlunda. Efter månader av planering, invigde bandet året med en historisk besök på Kuba. Månader av handelsrestriktioner som mjukas upp av Obama-administrationen,  bandet besökte även den karibiska ön där de spelade två helt slutsålda konserter. De besökte även musikskolor och spelade med lokala kubanska musiker. Medlemmarna Richard Fortus, Dizzy Reed, Darryl Jones, David Lowy, och Marco Mendoza. De hade också sällskap av sångare  som John Corabi (Motley Crue / RATT) och Bernard Fowler (The Rolling Stones) för första gången. Resan var historiskt, monumental och lämnade ett bestående intryck med det kubanska folket och bandet dokumenterade flitigt den otroliga resan genom sociala medier.

Killarna har precis anlänt till Australien för att börja spela in sitt andra album som kommer att innehålla Marco Mendoza, Dizzy Reed, David Lowy, Richard Fortus, John Corabi och Jackie Barnes. Det mycket efterlängtade albumet kommer att släppas globalt i juni 2015.

I juni kommer The Dead Daisies återvända till Europa vara förband åt Kiss på deras 40th Anniversary Tour och australiska fans kommer att få se bandet uppträda med Kiss i Australien i oktober.

TheDeadDaisies-Revolution-Cover

 

FAKTA – THE DEAD DAISES

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar