Thundermother skriver på för Despotz. Singel släpps idag och album till hösten.

Thundermother skriver på för Despotz. Singel släpps idag och album till hösten. Och idag släpper Thundermother sin nya singeln IT'S JUST A TEASE. Ett album kommer på till hösten.

 

Bandet är väldigt nöjda med att ha skrivit på med Despotz. "Thundermother är i trygga händer. Vi har nu äntligen signat med det coola skivbolaget Despotz. Vi är taggade som tusan. Framtiden ser ljus ut. Håll utkik."

thundermother-despotz-2015

Thundermother bildades sommaren 2010 i Växjö när gitarristen Filippa ville börja spelar rock. Tillsammans med våta drömmar och visioner samt med låten ”Shoot to kill” snurrandes i skallen bildade hon Thundermother. Hon flyttade till Stockholm för att förverkliga sin dröm. Där hittade hon sin partner in crime, Giorgia Carteri från Italien, som även hon strävade efter samma dröm. Efter ett antal provspelningar hade dom till slut hittat rätt sammansättning musiker som delade deras motivation och passion för rock’n’roll: Tilda Stenqvist från Karlstad på trummor, Linda Ström från Småland på bas och Clare Cunningham från Dublin på sång.

Bandet har kul och det är uppenbart när dom står på scenen. Sant nöje och rock’n’roll i blodet. Hårdrocksbrudar från runt om i världen står enade på scenen för att göra en sak, spela tillsammans och åka på turné.

Thundermother har spelat på Close-Up båten tillsammans med Turbonegro och Candlemas. Dom öppnade upp för Danko Jones på hans förra turné i Sverige och dom har även spelat på Metaltown inför tusentals människor precis. Thundermother har nått sin framgång på egen hand och den hårda vägen. Utan skivkontrakt har dom fyllt pubar och klubbar till bristningsgränsen och spelat på Sweden Rock.

thundermother-its-just-a-tease-cover

Turnerandet fortsätter givetvis under 2015. Följande datum är bokade och fler tillkommer.

8 september Logo – Hamburg, (D)
10 september Hydrozagadka – Warzaw, (PL)
11 september Modra´ Vopice – Prague (CZ)
12 september Hall Of Fame – Wetzikon, (CH)
15 september Arena Vienna 3 – Wien, (CH)
18 september Stormcrusher Festival – Wiesau, (D)
2 oktober San Sebastian – Doka, (ESP)
3 oktober Vitoria – The Cool, (ESP)
4 oktober Santander – Rock The Beer, (ESP)
6 oktoberUbeda – Iroquai, (ESP)
7 oktober Estepona – King Creole, (ESP)
8 oktober Orihuela – La Gramola, (ESP)
9 oktober Zaragoza – La Ley Seca, (ESP)
10 oktober Atalaya Rock – Pozal (Valladolid) – Pabellón Municipal, (ESP)
11 oktober Madrid – We Rock (ESP)

 

BANDFAKTA – THUNDERMOTHER

Sång: Clare Cunningham,
Gitarr: Filippa Nässil,
Gitarr: Giorgia Carteri,
Bas: Linda Ström,
Trummor: Tilda Stenqvist

| HEMSIDA | FACEBOOK |

thundermother-bandbild-2015

Relaterade artiklar