Tremonti – Another Heart (Singel)

Mark Tremonti, gitarrvirtuosen från rockbandet Alter Bridge och tidigare post-grunge-giganterna Creed, har med sitt soloprojekt Tremonti satt ytterligare en sträng på sin lyra. Det är svårt att se detta som ett halvdant soloprojekt som fyller tiden mellan turné och albumsläpp med Alter Bridge, utan mer ett helhjärtat projekt med helhjärtad glöd.

The YouTube ID of <span style="line-height: 20.7999992370605px;">YmoMjMl_Jxw is invalid.

Tremonti har alltid haft ett säreget sinne för riff och melodi och växer alltmer in i rollen som frontman i och med sitt självbetitlade projekt Tremonti. På senaste albumet Fortress av Alter Bridge fick han äntligen, till fansens stora förtjusning, sina minuter i rampljuset med låten Waters Rising och bekräftade därmed det alla trott: Hans fulla kompetens som frontman.

Med nya singel Another Heart får vi som lyssnare tyvärr inte så mycket nytt och det känns mest som en repetition av Tremontis gamla arkiv. Riffet är lathet i kvadrat, refrängen är en intetsägande besvikelse och låtens enda guldkorn är egentligen det väldigt korta sticket och solot. Jag har aldrig varit ett stort fan av speed metal och det är den influensen Tremonti starkt påvisar som jag har mest svårt för. Det kanske är svårt för en virtuos att inte luta sig tillbaka på sina säkra kort med snabba solon och allt för simpla riff och en motstridande känsla att vilja visa upp hela sitt spektra inom ramen av en och samma låt, men Tremontie borde lära sig det gamla ordspråket: Less is more.

Vi får hoppas att nya albumet Cauterize med släpp den 9:e juni uppvisar mer än så här.

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
RECENSION: Another Heart / Tremonti
RELEASEDATUM: 2015-03-24
BETYG:
RB-Betyg-6_10

 

 

Relaterade artiklar