Ulf Nilsson aktuell med ny soul-rockig singel

ULF NILSSON tågade in hos det svenska folket via talangtävlingen The Voice för några år sedan. Sedan dess så släppte han sin första fullängdare Little By Little som banade vägen för sina stora framgångar. Hans raspiga och karaktäristiska rockröst är en av de bästa i Sverige. Nu är han återigen aktuell med ny singel, "Going Straight Down" och ny EP "I´ll break your fall", där han tar oss tillbaka till 70-talets soul-rock.

Ulf NilssonFoto/Photo Magnus Liam Karlsson
Foto: Magnus Liam Karlsson

Idag släpper Ulf Nilssons nya singel ”Going Straight Down” via labeln Virgin Records Sweden på Universal, som även kommer ingå på den kommande EP:n ”I´ll break your fall” som kommer släppas den 22 maj. För några dagar sedan fick jag en liten pratstund med Ulf.

 

Hur skulle du beskriva din nya låt Going Straight Down?

Ulf: Det är en svängig 70-tals soul-rock-låt där jag vill att lyssnarna både ska bli glädjefyllda men även ska kunna digga och dansa till.

 

Har du skrivit låten själv eller har du några medkompositörer?

Ulf: Det är jag och min fru Linda Varg som skrivit den tillsammans. Jag har skrivit texten, medan vi gemensamt jobbade fram det musikaliska. Hon började faktiskt sjunga på refrängens melodi en vanlig dag när vi skulle gå ut på promenad med hunden. Det är rätt länge sen nu, den fick ligga och gro ett tag i demo-lådan, sen tog vi fram den igen och tyckte den var riktigt bra, så bra att vi bara var tvungna att fortsätta och slutföra den. Kändes riktigt kul.

 

Det är ett bredare och fylligare sound på den här låten jämfört med dina tidigare, mer körer osv, kan du beskriva arbetet runt det?

Ulf: Vi tyckte att vi saknade lite av det större soundet på den förra plattan, så nu ville jag testa att lägga på mer köer och andra element för att fylla ut det tomrummet. Så jag, Linda och producenten Chris Rehn har sjungit in en hel rad stämmor på Going Straight Down och även på flera av de andra låtarna på EP:n. Jag är verkligen sjukt nöjd med resultatet.

 

Hur går planeringen inför sommaren?

Ulf: Vi har inväntat släppet av nya singeln, så nu och framåt kommer vi börja boka mer gigs. Sen har jag även skrivit på för ett amerikanskt management, så det är meningen att jag ska över dit senare i år.

 

USA, ja det måste ju vara en pojkdröm att få åka dit, hur gick det till?

Ulf: Ja, det var verkligen en stor slump. Var ute och festade med polare som jag inte träffat på oerhört många år, och han började prata om en gemensam vän från skoltiden som flyttade till USA för över 10 år sedan och driver managementbolag i Los Angeles. Så mitt i diskussionen så ringer han upp honom och efter det började de skicka länkar mellan varandra och han blev eld och lågor över de han fick höra. På den vägen är det, så det ska bli otroligt kul att se vad de kan leda till.

 

Din singel ”Little by Little” har blivit remixad, vad tycker du om det?

Ulf: Jag tycker faktiskt det bara är en riktigt kul grej. En sådan grej kan ju bli lite hur som helst, de kan ju förvränga sin låt till något helt annat. Men den här versionen kan jag stå bakom till 100 procent, för den låter mångt och mycket precis som originalet. Inget jag själv kommer ge mig på live precis, jag är ju inte Disco-Uffe direkt, men det är ju ändå kul grej.

 

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
INTERVJU: Ulf Nilsson
AKTUELL MED: Ny singel, Going Straight Down
SKIVBOLAG: Virgin Records Sweden / Universal
RELEASEDATUM: 2015-04-24

 

FAKTA – ULF NILSSON

| FACEBOOK | SPOTIFY

Ulf-Nilsson-Going-Straight-Down

Relaterade artiklar