Whitesnake till Sverige

Ett av tidernas mest älskade och klassiska brittiska hårdrocksband, Whitesnake, är aktuella med nytt album och kommer till Sverige med sin ”The Purple Tour” för en konsert på Hovet i Stockholm den 13 november.

Whitesnake600
Whitesnake bildades 1978 i London av sångaren David Coverdale. Från 70- och det tidiga 80-talens mer bluesiga plattor, via det mer rockbetonade alstren som kom på sena 80- och 90-talen, har Whitesnake överlevt alla trender och är giganter i sin genre. Bandet står bakom tidlösa hits såsom "Here I Go Again”, ”Still of the Night”, ”Is This Love" och har sålt över 100 miljoner album världen över. 

Whitesnakes självklara frontman Coverdale inledde dock sin karriär som sångare i inga mindre än Deep Purple, där han som 22-åring fick ta över mikrofonen och tillsammans med dem släppte tre klassiska album; ”Burn”, Stormbringer” och ”Come Taste The Band”.

Som en hyllning till Coverdales år i Deep Purple släpper nu Whitesnake nya albumet ”The Purple Album” den 15 maj i år som bland annat innehåller helt nya (och Whitesnake-doftande) inspelningar av Deep Purple-klassiker som ”Burn”, ”Mistreated”, ”Stormbringer” och ”Soldier Of Fortune”. 

Det är med detta album i ryggen, tillsammans med bandets alla klassiska låtar, som ”The Purple Tour” alltså når Sverige och Stockholm i november för en påkostad och färgstark uppvisning i arenarock. Vi ses på Hovet den 13 november.

Datum
13.11 – Hovet, Stockholm

Biljetter
Biljetterna släpps fredagen den 17 april kl 9.00.

Biljetterna kostar 550 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se / AXS-ombud, AXS.com samt Stockholm Globe Arenas biljettkassa 077-131 00 00. 

Relaterade artiklar