Backyard Babies är tillbaka, nu släpps första singeln Th1rt3en Or Nothing

7 års väntan på nytt material med kultbandet Backyard Babies är nu över. Idag släpps första singeln Thirteen or Nothing. En riktig modern rockbluesig Backyard Babies-låt med mycket energi och ko-klocka.

backyard-babies-thirteen-or-nothing-cover

Nicke Borg och Dregen har sedan uppbrottet kört sina egna solo-projekt, tiden har utvecklat dem både som personer och som låtskrivare. Till slut verkade som att lusten att lira tillsammans igen återuppstod.

Dagens singelsläpp av Th1rt3en Or Nothing är den första låten från det kommande albumet, det är en rent klassik Backyard Babies låt, sköna gitarr-riff tillsammans med ko-klocka i versen för att refrängen talar sitt tydliga språk att nu är det dags att ösa på och head-banga på. Introt tillsammans med bryggorna mellan refräng och vers känns riktigt blues-rockigt, måste nästan vara taget från Dregens egna låt Flat Tyre On A Muddy Road. Den här låten skapar i alla fall för mig stor förväntningar på vad som komma skall.

Backyard Babies är aktuella med många festivalspelningar i sommar, de börjar på Sweden Rock Festival, sen fortsätter de ut i Europa för att sen återvända till Sverige för spelningar både på Bråvalla och Getaway senare i sommar.

Lyssna på låten nedan via Spotify eller ladda hem den via iTunes.

itunes-logo

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: Th1rt3en Or Nothing / Backyard Babies
DATUM: 2015-05-27
SKIVBOLAG: GAIN / Distribution via Sony Music Sweden

www.facebook.com/backyardbabies
www.backyardbabies.com

 

Relaterade artiklar