Eluveitie till Sverige

Schweiziska stolheterna Eluveities och deras folkinspirerade metal landar i Sverige för att göra två spelningar i höst! 

Eluveitie

Eluveities drygt 12 år långa existens har präglats av framgång och de har varit ett av de mest populära banden inom genren världen över, men det är först under det senaste året som de stora massorna verkligen har fattat grejen. Förra året fick de som första metalband någonsin ett pris för bästa nationella liveakt på Swiss Music Awards och senaste albumet ”Origins” åkte rakt upp på första platsen på schweiziska albumlistan, på sjätte plats på den tyska, och har legat på listor runt om i Europa. 

Origins” handlar om den keltiska mytologin, ”eller för att vara mer exakt, etiologiska berättelser från Gallien“, berättar sångare Chrigel Glanzmann som också har designat omslaget på albumet. 

När bandet formades som ett studioprojekt 2002 var deras musikaliska vision att skapa en perfekt blandning av Göteborgsscenens melodiska dödsmetal och forntida folkmelodier och teman. Eluveitie, som de senare skulle komma att kalla sig, visste inte då att de dragit igång The New Wave of Folk Metal, och att de nu, snart 13 år senare, skulle vara det mest framgångsrika schweiziska metalbandet hittills. 

Tio år in i karriären släppte Eluveitie deras kritikerrosade femte studioalbum ”Helvetios”, följt av samlingsplattan ”The Early Years” för att markera deras 10-årsjubileum. Med dessa album i bagaget turnerade bandet intensivt genom Nordamerika, Europa, Sydamerika, Australien och Asien tillsammans med band som Wintersun, Children of Bodom och Sabaton.

Alla som nyligen har sett Eluveitie live har bevittnat hur folkmetalbandet återigen tagit det ett steg längre, och anslutit sig till den lilla skara metalakter som är så förbannat bra live att publiken på vägen hem redan drömmer om nästa spelning.

Datum: 2015-11-30
Plats: Sticky Fingers
Biljetter: biljettforum.se/ 

Datum: 2015-12-01
Plats: Debaser Strand, Stockholm
Biljetter: debaser.se/ 

Biljetterna släpps den 2015-05-29, kl. 15:00

Relaterade artiklar