Foo Fighters svenska favoritband GHOST supportar på Ullevi

Det är nära nu… fredagen den 12 juni intar Foo Fighters Ullevi i Göteborg! Nu kan vi stolt berätta att inga mindre än Dave Grohls favoriter i svenska världsbandet Ghost är klara som support.

Foo-Fighters-Ghost-Ullevi-2015

Efter hårt tryck på biljetter har vi dessutom nyligen släppt upp extra biljetter till försäljning, så än har du chansen att säkra en biljett till en av 2015 års absoluta höjdpunkter.

Någon gång under 2008 bildades det mytomspunna och mystiska metalbandet Ghost någonstans på den Östgötska slätten. Sedan dess har bandet hyllats, samtidigt som man har hållit sina identiteter hemliga. Det enda vi vet är att bandet nu leds av sångaren Papa Emeritus III, den tredje i successionsordningen, uppbackat av de fem bandmedlemmarna – enbart kända som The Nameless Ghouls.

Bandet har haft den mörka sidans motsvarighet till en solskenshistoria, med hyllade recensioner, utsålda konserter och släpp som debutalbumet ”Opus Eponymous”, som nominerades till en Grammis för årets hårdrock/metal 2012 samt uppföljaren ”Infestissumam” som vann i samma kategori under 2014 års gala.

Med sin nyskapande blandning av heavy metal, black metal, doom metal och hårdrock i kombination med en hög chockfaktor, teatraliskt uttryckssätt och genomgående satanistiska teman i texterna så är Ghost ett av världens mest intressanta band. De har också lockat till sig hyllningar från ikoner som James Hetfield (Metallica) och Dave Grohl (Foo Fighters), den senare som de också har jobbat med, bland annat på EP:n ”If You Have Ghost” som Grohl producerade.

Nu återförenas alltså Ghost med Grohl när de en fredagskväll i juni intar samma scen i Göteborg, på fantastiska Ullevi.

Relaterade artiklar